SEGRE

EMERGÈNCIES INFRAESTRUCTURES

Una canonada rebentada inunda el Palai de Gèu de Vielha

Va afectar la zona de recepció, el gimnàs i les sales d’activitats i es va haver d’aixecar tot el parquet || Durant tota la jornada van estar traient l’aigua i la instal·lació estarà avui tancada al públic

Operaris treballant ahir a la tarda a la sala de spinning del Palai de Gèu.

Operaris treballant ahir a la tarda a la sala de spinning del Palai de Gèu.J. A. SERRANO

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Palai de Gèu de Vielha va patir ahir una greu inundació després que rebentés la canonada general d’entrada d’aigua a la instal·lació esportiva. Les empleades de la neteja van descobrir l’incident a primera hora del matí d’ahir, segons va explicar a aquest diari l’alcalde de Vielha, Juan Antonio Serrano, que va afegir que “les zones més afectades han estat la recepció, el gimnàs i les sales d’activitats dirigides on es practiquen esports com el karate, la zumba o l’spinning”. La pista de gel i la piscina no van resultar afectades per l’avaria.

Fins al Palai de Gèu van acudir diverses dotacions dels Pompièrs d’Aran, membres del servei de guàrdia de la brigada municipal i empleats del recinte que van estar bombant i buidant l’aigua acumulada durant tota la jornada. “Hem tancat totes les claus de pas i aixecat el parquet per poder treure tota l’aigua per facilitar la neteja, l’assecatge i recuperar la normalitat com més aviat millor”, va afirmar Serrano. El Palai de Gèu estarà tancat al públic avui, quan els tècnics començaran a avaluar els danys que ha patit la infraestructura. L’alcalde de Vielha va assegurar que “és difícil de quantificar les destrosses però han estat importants”. Algunes de les activitats podrien traslladar-se provisionalment a altres espais de la capital d’Aran.

La ruptura es va produir a la canonada general d’entrada i avui es començaran a avaluar els danys

Juan Antonio Serrano també va voler agrair “als Pompièrs, a la brigada municipal, a les monitores del Vielha Swim Team i, especialment, als empleats del Palai el seu treball, col·laboració i implicació per poder tenir les instal·lacions com més aviat millor en funcionament”.

Així mateix, també va elogiar “les mostres de suport, interès i predisposició del síndic d’Aran, Paco Boya”, i va demanar comprensió als usuaris del recinte.

L’alcalde demana que la resta d’administracions inverteixin en el complex El primer edil de Vielha, Joan Antonio Serrano, va fer una reflexió sobre el futur del Palai de Gèu, inaugurat el 1994, i va afirmar que “el que ha passat avui [per ahir] ens demostra que haurem de prendre decisions i mesures dràstiques ja que Vielha e Mijaran no pot continuar mantenint en solitari aquesta instal·lació perquè s’han de fer fortes inversions en una instal·lació vella i amb molt poc manteniment”. Serrano va assegurar que “no només la utilitzen veïns de Vielha sinó de tota la Val d’Aran i turistes i té l’única pista de gel de la província de Lleida”. Així mateix, va afirmar que “no només hauria d’entrar-hi el Conselh Generau sinó altres administracions com la resta d’ajuntaments aranesos, la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya”.

Operaris treballant ahir a la tarda a la sala de spinning del Palai de Gèu.

Operaris treballant ahir a la tarda a la sala de spinning del Palai de Gèu.J. A. SERRANO

Operaris treballant ahir a la tarda a la sala de spinning del Palai de Gèu.

Operaris treballant ahir a la tarda a la sala de spinning del Palai de Gèu.J. A. SERRANO

tracking