SEGRE

EMERGÈNCIES SUCCESSOS

Ferides dos nenes al cremar-se amb líquid bullint a Almenar i Areny

Les petites, d’un i dos anys, han estat traslladades a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona || En els dos casos han estat víctimes d’accidents domèstics

Moment en què l’helicòpter del SEM evacua la nena ferida a Areny.

Moment en què l’helicòpter del SEM evacua la nena ferida a Areny.HERALDO DE ARAGÓN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Dos nenes d’un i dos anys van resultar ferides per cremades divendres passat a Almenar i a Areny, a la Franja ribagorçana, respectivament. Un accident casolà va provocar que la nena d’un any ferida a l’esmentat municipi del Segrià patís cremades de diversa consideració a la part superior del cos. Segons fonts properes als fets, la nena es va abocar a sobre accidentalment una olla d’aigua bullint mentre la mare estava cuinant. Ràpidament, els familiars la van portar al CAP d’Almenar, que a l’adonar-se de la gravetat de les cremades van decidir traslladar-la a l’hospital Arnau de Vilanova de Lleida, que al seu torn va acabar derivant-la a la residència sanitària del Vall d’Hebron a Barcelona.

D’altra banda, la nena de dos anys accidentada a Areny, a la Ribagorça oscenca, va haver de ser traslladada també a l’hospital barceloní a causa d’un altre accident domèstic, segons va informar ahir el diari Heraldo de Aragón.

En un primer moment, els familiars de les nenes les van portar als consultoris mèdics dels seus municipis

Pel que sembla, les ferides van ser produïdes pel vessament d’un líquid calent al nucli de Berganui, situat a uns cinc quilòmetres d’Areny.

El Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) va evacuar la menor. Primerament, la família de la petita la va portar al consultori mèdic de la localitat, però a causa de la gravetat de les cremades la nena va haver de ser traslladada al Vall d’Hebron per un helicòpter del 112 amb base a Tremp.

L’últim cas en el qual una persona va haver de ser traslladada a l’hospital Arnau de Vilanova per cremades va ser un home que el dia 2 d’octubre passat va intentar sufocar les flames d’una paella que cremava a la seua cuina, per la qual cosa va patir cremades de caràcter menys greu. Les campanes de fums de les cuines i les estufes són les principals causants de la majoria dels incendis que es produeixen a l’interior dels habitatges.

tracking