SEGRE

RELIGIÓ SAGRAMENTS

La catequesi per a comunions a Urgell i a Lleida és de dos anys i amb els pares al marge

Les dos diòcesis continuaran com fins ara i no implantaran la polèmica mesura del bisbat de Solsona

Imatge d’arxiu d’una celebració del sagrament de la primera comunió a l’església de Rosselló.

Imatge d’arxiu d’una celebració del sagrament de la primera comunió a l’església de Rosselló.X.R.

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La catequesi per fer la primera comunió a les parròquies dels bisbats d’Urgell i de Lleida és de dos anys, davant els tres que ha implantat el de Solsona en set parròquies del Pla, segons van informar ahir algunes de les diòcesis preguntades per aquest diari. A més, deixen les famílies al marge del procés d’evangelització dels nens i no obliguen els pares a assistir a la formació catòlica dels seus fills, tal com fa el bisbat de Solsona. No obstant, poden participar de forma voluntària en alguna dinàmica mensual i en activitats de la fe catòlica.

Al bisbat de Lleida el procés de la catequesi es fa en dos anys i les parròquies consultades van informar ahir que no hi ha intenció de canviar el sistema. També ofereixen la possibilitat d’assistir de forma voluntària a algunes dinàmiques de família que s’organitzen durant aquest període. Així mateix, fonts del bisbat d’Urgell van explicar que la catequesi dura dos anys i “continuarà sent de la mateixa forma sense cap dubte”. Les sessions són setmanals i una vegada al mes celebren una missa en què també han de participar les famílies.

Famílies del Pla van mostrar indignació davant d’un sistema que “qüestiona la fe de les famílies”

A part, al llarg de tot l’any citen “entre dos i tres vegades” les famílies a reunions per fer un seguiment dels menors. Una altra de les opcions que ofereix aquest bisbat en alguns municipis és que els nens i nenes vagin a catequesi una vegada a la setmana o que els pares formin els fills a casa i assisteixin un cop al mes a una jornada amb catequistes.

Per la seua part, el bisbat de Solsona va rebutjar ahir fer declaracions respecte a la catequesi que s’ha implantat en set parròquies del Pla i que obliga les famílies a fer tres anys de formació perquè els nens puguin fer la comunió. Aquesta directriu ha provocat la indignació de pares i mares al considerar que “és una imposició sense que s’ofereixi una alternativa per rebre aquest sagrament” i que és un sistema que qüestiona “la fe de les famílies”.

Així mateix, famílies de l’Agrupació Parroquial de Mollerussa van denunciar que el procés de la confirmació també obliga els joves a superar un cicle de formació que dura entre tres i cinc anys i inclou un seguiment amb un monitor que s’encarrega d’avaluar l’evolució de la fe per rebre aquest sagrament.

El Vaticà busca noves fórmules d’evangelitzar amb aplicacions Al Vaticà busquen noves fórmules per evangelitzar i el 2013 van llançar una aplicació per a mòbils que servia de suport per a la catequesi. De la mateixa manera, en l’actualitat hi ha disponible una altra plataforma per a smartphones des de la qual es pot accedir a informació institutucional de la Santa Seu. Davant d’aquesta postura més moderna, el bisbe de Solsona, Xavier Novell, busca la manera de “convertir els pares” amb un nou sistema de la catequesi perquè els nens i nenes puguin fer la primera comunió.

tracking