SEGRE

SUCCESSOS TRÀNSIT

Un sabotatge inutilitza una desena de radars a les carreteres de Lleida

Els Mossos investiguen l’acció, reivindicada pel grup independentista L’Estaca

Així va quedar el radar que hi ha a la C-12 a l’altura de l’Escola Alba.

Així va quedar el radar que hi ha a la C-12 a l’altura de l’Escola Alba.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una desena de radars fixos de les carreteres de les comarques de Lleida van aparèixer ahir fets malbé i inutilitzats per un sabotatge que va reivindicar un grup independentista anomenat L’Estaca, que va portar a terme el boicot en altres punts de Catalunya. A última hora d’ahir continuaven avariats.

Els Mossos han obert una investigació per identificar els autors després de la denúncia que va tramitar el Servei Català de Trànsit, que gestiona els cinemòmetres. Segons va poder saber aquest diari, almenys una desena d’aparells van patir danys. Dos són els de la C-12, a la sortida de Lleida cap a Corbins i a l’Escola Alba. També van resultar afectats els de l’N-240 a Juneda i Vinaixa, la carretera C-14 a Ponts, l’AP-2 a Castelldans i l’Albi i dos radars més a les poblacions de Bellcaire i Concabella. Els aparells van aparèixer amb els vidres trencats o amb el visor pintat. Tots tenien posats cartells amb el lema “Via Fora! Condueix amb responsabilitat”. L’acció va començar fa uns dies quan es van danyar al Solsonès o a Tarragona i a alguns els van calar foc.

El grup L’Estaca, fins ara desconegut, va publicar un comunicat en què es va atribuir l’acció i va explicar que l’objectiu era “trencar la normalitat per aconseguir l’alliberament dels presos, el retorn dels exiliats i el final de la repressió política, judicial i policíaca com a pas imprescindible per negociar la independència de Catalunya”. Van afegir que “aquesta és la primera de noves accions i mobilitzacions”.

Així va quedar el radar que hi ha a la C-12 a l’altura de l’Escola Alba.

Així va quedar el radar que hi ha a la C-12 a l’altura de l’Escola Alba.MAGDALENA ALTISENT

tracking