SEGRE

ESNOTICIA

La residència geriàtrica d'Àger, un dels principals focus de Lleida

Vuit ancians i dos treballadors tenen coronavirus i hi ha un total de vuit empleats que estan de baixa || Aïllen catorze persones grans i l’ajuntament fa una crida per trobar voluntaris

Una persona entrant ahir a la residència geriàtrica d’Àger, un dels principals focus de coronavirus a Lleida.

Una persona entrant ahir a la residència geriàtrica d’Àger, un dels principals focus de coronavirus a Lleida.MAITE MONNÉ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La residència d’Àger és un dels principals focus de coronavirus a Lleida i ja suma deu positius, dels quals vuit són ancians i dos són treballadors del centre. De les vuit persones grans que tenen Covid-19, quatre es troben ingressades a l’Hospital del Pallars i estan estables. El primer positiu va ser un home de 98 anys i el segon, una dona de 91 anys, com ja va avançar SEGRE. Els altres dos casos que estan hospitalitzats són un altre home i una altra dona, tots dos d’avançada edat.

A més, vuit empleats de la residència estan de baixa al presentar símptomes de coronavirus. Per aquesta raó, l’ajuntament va fer ahir una crida per trobar treballadors i voluntaris per pal·liar la falta de personal. En aquest sentit, al matí la residència d’Àger comptava amb sis treballadors i durant la jornada d’ahir dotze professionals es van mostrar interessats a treballar en el centre i el consistori va tancar dos contractacions. Així mateix, dotze veïns es van presentar com a voluntaris, segons va assegurar l’alcaldessa, Mireia Burgués.

Quatre dels pacients estan ingressats a l’Hospital del Pallars i es troben estables

A més, fonts de la conselleria de Salut van apuntar que una doctora del centre d’atenció primària (CAP) de Balaguer va cada matí a la residència i que des del Col·legi d’Infermeria s’han ofert voluntaris per treballar a Àger. Burgués va assenyalar que Salut va portar a terme dimarts els tests de detecció del Covid-19 a les catorze persones de més edat del centre que presenten símptomes. D’altra banda, s’han habilitat dos espais a la residència: un per als interns que presenten símptomes de Covid-19 i un altre per als que no. En total, el centre compta amb una trentena d’avis.

Les residències extremen a tot Lleida les precaucions per evitar contagis, ja que és un col·lectiu especialment vulnerable davant del nou virus. A la Seu d’Urgell, la residència per a la tercera edat Llar de Sant Josep extrema les mesures per prevenir contagis de coronavirus i ha habilitat una segona sala de televisió a la secció d’homes de la planta d’assistits.

Fins ara disposaven d’una sala de dimensions reduïdes i des d’aquesta setmana han obert un segon espai perquè els ancians mantinguin més distància entre ells. Fonts de la residència van explicar que han incrementat les mesures de neteja i de ventilació i que, a més de prohibir les visites dels familiars, les treballadores utilitzen guants i màscares per reduir el risc de contagis. Les mateixes fonts van explicar que “de moment la situació està controlada”, informa C. Sans.

El responsable de la residència Llar d’Avis del Carme de Tàrrega, Xavier Camps, va aplaudir la tasca del personal i va assegurar que “són uns herois”. Va explicar que segueixen protocols de seguretat molt estrictes i que “tots estan molt conscienciats amb la situació i tenen bona predisposició”. Per la seua part, la residència Ca n’Aleix, també de Tàrrega, ha redistribuït els espais i ha habilitat un nou menjador per a les persones de més edat i amb problemes respiratoris. Ca n’Aleix i la residència Alba atenen persones amb especials dificultats, han intensificat activitats com cantar, ballar o pintar per alleugerir l’aïllament, informa Segre Tàrrega.

tracking