SEGRE

ENTITATS LLEURE

Aquest serà el primer autocine de Lleida, amb capacitat per a uns dos-cents vehicles

L'habilitaran en uns terrenys pròxims a l'antiga discoteca Big Ben || Extremaran les mesures de seguretat per evitar el contacte entre assistents en les projeccions, que es faran en cap de setmana

L’autocine s’habilitarà en uns terrenys pròxims a l’antiga Big Ben.

L’autocine s’habilitarà en uns terrenys pròxims a l’antiga Big Ben.J.GÓMEZ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El municipi de Golmés tindrà el primer autocine de les comarques de Lleida, que obrirà al públic arran de la declaració de l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus. Després del tancament obligat dels cines, el Circuit Urgellenc, el complex Resquitx i l’ajuntament de Golmés uneixen forces per recuperar les projeccions. Aquesta activitat de lleure es desenvoluparà, precisament, en terrenys pròxims a l’antiga discoteca Big Ben que connecten amb l’antiga N-II. Hi podran aparcar aproximadament prop de dos-cents vehicles. Els organitzadors esperen una mitjana d’uns quatre-cents espectadors a cada sessió.

La zona s’adequarà per poder acollir els automòbils i també es marcaran les distàncies de seguretat recomanades per evitar el contacte entre les persones. Les pel·lícules es projectaran en una gran pantalla, i l’àudio s’emetrà a través d’una freqüència de ràdio que els espectadors podran sintonitzar al cotxe. D’aquesta manera, el públic podrà gaudir d’estrenes cinematogràfiques sense haver de sortir a l’exterior i evitant el contacte amb altres persones.

Circuit Urgellenc, l’ajuntament de Golmés i el complex Resquitx són els organitzadors

Amb l’objectiu d’evitar complicacions en la circulació, s’habilitarà una zona d’entrada i una altra de sortida i els vehicles podran accedir al recinte de l’autocine a partir de dos quarts de nou, una hora i mitja abans de l’inici de les projeccions. El recinte permetrà adquirir menjar en alguns punts, encara que s’establiran torns de sortida de les persones que es trobin a l’interior de cada cotxe. Les entitats organitzadores donaran a conèixer durant la jornada d’avui els detalls d’aquesta iniciativa, així com la programació de pel·lícules que projectaran en cap de setmana.

Les sessions de cine a la comarca del Pla d’Urgell s’han limitat durant els últims anys a les projeccions que es porten a terme en caps de setmana al Centre Cultural de Mollerussa. Arran d’un acord amb el consistori, l’any 2018 es va reprendre una programació de cine estable rere el tancament del Cinema Urgell, el maig del 2014. Per fer-ho possible, va ser necessari adequar la sala per instal·lar-hi un projector digital, així com una pantalla i un sistema de reproducció de so. Aquestes sessions havien revifat l’afició pel cine a la capital del Pla d’Urgell, encara que després de el tancament de totes les sales a l’inici de la declaració de l’estat d’alarma, la comarca es va quedar sense aquest servei.

tracking