SEGRE

ESNOTICIA

Empresaris i hotelers critiquen la mala imatge donada de Lleida

Diuen que perjudica sobretot el turisme i esperen passar de fase

557728_1.jpg

557728_1.jpgSEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Empresaris i hotelers esperen que la regió sanitària de Lleida passi a la fi dilluns a la fase 2 i consideren que deixar-la una setmana més a la 1 ha perjudicat seriosament la província sobretot en l’àmbit del turisme, encara que també el comerç. El president de la Cambra de Comerç de Lleida, Jaume Saltó, opina que la imatge projectada de Lleida “que només es fan festes d’aniversari i que la gent és incívica no es correspon amb la realitat” i espera que “la Generalitat aquesta vegada estigui a l’altura”.

A més, veu “urgent” un pla de reactivació econòmica com a la Conca d’Òdena. La Federació d’Hostaleria també critica la imatge que s’ha ofert de Lleida i defensa que la realitat “no difereix del que passa a la resta de l’Estat”. Creu que hauria estat millor prendre com a referència el conjunt de la província a l’hora de passar de fase.

Paeria i Diputació són prudents, però reconeixen l’impacte econòmic per continuar a la 1

El president de la Cambra de Comerç de Tàrrega, Carles Giribet, destaca que arribar a la fase 2 suposarà un “cert relaxament” per a alguns negocis que “podran començar a facturar alguna cosa, sempre amb les limitacions que marca la llei”, informa Segre Tàrrega. Per a Giribet, “és un petit pas més cap a la normalitat”. Malgrat això, fa una crida a la “prudència” de la ciudadania. “Hem de ser molt conscients, portar mascaretes i mantenir les distàncies ja que un pas en fals ens podria fer retrocedir”, detalla, i remarca que “ara haurem de vigilar molt més”.

L’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, i el president de la Diputació, Joan Talarn, confien que Lleida passi dilluns que ve a la fase 2. Pueyo diu que, segons converses que ha mantingut amb Salut, “hi ha raons objectives que ens fan ser molt optimistes”, encara que aposta per la “prudència” perquè “el més important és salvar vides”. No obstant, reconeix l’impacte en l’economia de la ciutat i afegeix que per recuperar el consum no només cal poder accedir als serveis, sinó que els ciutadans “se sentin segurs i confiats anant a comprar”.

Per la seua part, Talarn veuria preocupant per a l’activitat econòmica seguir a la fase 1. “Hem de poder tornar a obrir botigues i a tenir la mobilitat necessària per reactivar el turisme. Per això em preocuparia moltíssim que dilluns no estiguéssim en fase 2”, indica. Assegura que entenen les reserves de Salut perquè hi ha hagut casos “importants”, però considera que en general la població “ho està fent bé” seguint les mesures sanitàries i advoca per “vigilar”.

tracking