SEGRE

ESNOTICIA

El Baix Aragó s'afegeix a les tres comarques de la Franja que tornen a la fase 2 per contagis

Detecten 14 positius en centrals de fruita de Casp i fan 700 tests a les comarques d'Osca || Pueyo demana a la Generalitat que es creï una comissió d'emergència i que algú lideri la crisi sanitària

Dos sanitaris al pavelló Corts d’Aragó de Fraga, en el qual hi ha vuit persones positives en Covid-19.

Dos sanitaris al pavelló Corts d’Aragó de Fraga, en el qual hi ha vuit persones positives en Covid-19.EFE

Creat:

Actualitzat:

Una quarta comarca aragonesa, el Baix Aragó-Casp, a Saragossa, retrocedeix a la fase 2 pel rebrot de coronavirus que afecta també les comarques oscenques de la Llitera, el Baix Cinca i el Cinca Mitjà. La consellera de Sanitat del Govern aragonès, Sira Repollés, va recomanar que els ciutadans d’aquestes comarques limitin la mobilitat a altres territoris per evitar més contagis. En concret, s’han detectat tres nous casos a Casp, en una empresa hortofructícola, que eleven fins a 14 els positius en aquesta localitat. Des de divendres, quan es van començar a detectar casos, s’han fet 700 tests PCR a les comarques oscenques afectades. En aquestes hi ha hagut ja més d’un centenar de casos per aquest rebrot originat a Saidí, una xifra que podria augmentar en propers dies per la realització massiva de proves. L’Executiu aragonès va apel·lar a la “sensatesa de persones, municipis i comarques” per augmentar la distància social i limitar la mobilitat entre territoris.

El delegat de la Generalitat a Lleida, Ramon Farré, va recomanar ahir a la ciutadania no anar a les zones d’Osca properes a poblacions lleidatanes on s’han detectat brots de Covid-19 si no hi ha una “necessitat imperiosa”. Per la seua part, l’alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, va demanar ahir a Farré crear una comissió d’emergència que gestioni la situació de crisi sanitària al territori, així com la designació d’una persona que lideri l’emergència sanitària. “L’hi he demanat formalment perquè ho traslladi a Salut i Interior davant de l’augment de casos a Lleida i en municipis propers, ja que la Paeria no té competències ni capacitat per gestionar una crisi sanitària”, va afirmar l’alcalde. Va afegir que també va traslladar la seua “preocupació” al subdelegat del Govern espanyol a Lleida, José Crespín, arran dels casos detectats a la Franja. Farré va proposar a la Paeria incrementar la coordinació davant l’emergència per la proximitat de les poblacions oscenques i la possible mobilitat de temporers durant la campanya de la fruita.

La Generalitat recomana no anar a les zones d’Osca en les quals s’han detectat els brots de Covid-19

L’alcalde de Saidí, Marco Ibarz, ha preparat un protocol per poder aïllar totes les persones que donin positiu. Han habilitat els vestidors del camp de futbol municipal i l’interior del poliesportiu per facilitar la quarantena d’empleats del camp que tinguin dificultats per al distanciament social a les seues pròpies llars.

Va fer una crida a la responsabilitat de la gent per evitar aturar del tot la localitat, que depèn del sector fructícola.

A Montsó s’han posat en aïllament les sis persones que han donat positiu per coronavirus, després de localitzar tres focus de contagi que tenien relació amb Saidí. El consistori ha reprès la desinfecció de la via pública i ha tancat equipaments, entre altres mesures.

D’altra banda, a Fraga el consistori va aprovar ahir en ple cedir a la Creu Roja el pavelló del Sotet per atendre persones que dormen al carrer. Està habilitat per a quaranta persones i el municipi hi ha invertit 150.000 euros. Un altre pavelló de la capital acull vuit positius i treballadors de la fruita.

A Binèfar, el consistori ha clausurat les cabanes juvenils i ha posat en aïllament dos joves que treballen a Saidí i havien assistit a la festa juvenil.

Recerca per “localitzar i aïllar” els que han contret el virus Les tres comarques oscenques escatxigades pel brot de Covid-19, l’inici del qual està vinculat a una festa juvenil a Binèfar, han iniciat una intensa recerca per provar de localitzar i aïllar totes les persones que hagin tingut contacte amb el virus, a fi d’evitar que s’estengui pel territori.

Dos sanitaris al pavelló Corts d’Aragó de Fraga, en el qual hi ha vuit persones positives en Covid-19.

Dos sanitaris al pavelló Corts d’Aragó de Fraga, en el qual hi ha vuit persones positives en Covid-19.EFE

Dos sanitaris al pavelló Corts d’Aragó de Fraga, en el qual hi ha vuit persones positives en Covid-19.

Dos sanitaris al pavelló Corts d’Aragó de Fraga, en el qual hi ha vuit persones positives en Covid-19.EFE

tracking