SEGRE

Més de 60 nens planten el col·legi de Boí com a queixa per un mestre

Fa anys ja va ser apartat del centre i més tard va sortir de la borsa d’interins || Educació confia en un acord amb els pares

L’església romànica de Sant Joan de Boí.

L’església romànica de Sant Joan de Boí.SEGRE

Creat:

Actualitzat:

Un total de 66 nens d’Infantil i Primària de la Vall de Boí es van quedar ahir a casa en protesta per l’arribada d’un professor ja apartat del centre fa anys per mala praxi. Els pares reclamen una alternativa a Educació, que podria passar per nomenar un professor de reforç per al centre, com ja es va fer fa vuit anys amb aquest mateix docent que també ha tingut problemes a Tremp, Sort i la Vall Fosca. “Ens hem trobat amb aquesta situació, a més, dins d’un context de pandèmia”, va explicar un portaveu dels pares.

Educació va fer fora de la borsa d’interins aquest mestre el 2017 per falta de competències professionals i no va poder inscriure’s de nou fins a passats dos anys. L’alcaldessa, Sònia Bruguera, prova de mediar per trobar una solució i la conselleria continua parlant amb els pares.

Al principi, els pares van sol·licitar locals socials a l’ajuntament, però els esmentats locals estan cedits a entitats i, a més, per ocupar-los, s’ha de seguir els protocols que exigeix Salut. D’altra banda, un vint per cent dels nens i joves d’ètnia gitana d’Alfarràs no van acudir ahir al col·legi ni a l’institut d’Alfarràs. Segons fonts de l’Associació d’Acció Social, els alumnes s’aniran incorporant progressivament.

tracking