SEGRE

ESNOTICIA

Macrobatuda antidroga a Balaguer i Lleida amb almenys setze detinguts

Cop al tràfic de drogues a Balaguer i Lleida. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil van fer ahir una macrobatuda conjunta en aquestes dos localitats amb una vintena d'escorcolls. Van detenir almenys setze persones, a qui acusen de traficar amb cocaïna, heroïna i marihuana. En l'operatiu van participar més d'un centenar d'agents.

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Civil van fer ahir una macrobatuda conjunta a Balaguer i Lleida per desarticular una important xarxa dedicada al tràfic de drogues. L’operació es va saldar amb almenys setze detinguts, una vintena d’escorcolls i la confiscació de dos quilos de cocaïna i altres quantitats d’heroïna i marihuana, a banda d’una gran quantitat de diners en metàl·lic.

L’operatiu va començar simultàniament a les cinc de la matinada a les dos localitats amb l’entrada als domicilis dels investigats, amb la participació d’agents d’elit. També van rebre el suport des de l’aire amb helicòpters. Els arrestats estan imputats pels delictes contra la salut pública i pertinença a organització criminal.

A la ciutat de Lleida hi va haver escorcolls a les avingudes de les Garrigues i Catalunya i al carrer Bonaire. En el número 32 d’aquest últim carrer, just darrere de la comissaria de la Policia Nacional i a escassos metres de la caserna de la Guàrdia Urbana, els investigadors van entrar en un domicili amb la presència d’un dels detinguts. L’escorcoll es va practicar entre les 7.00 i les 9.00 hores i hi van participar dos gossos ensinistrats en la recerca de drogues.

La major part de l’operatiu va tenir lloc a Balaguer, on es va allargar fins a la tarda amb més d’una desena d’escorcolls, en domicilis, magatzems i pàrquings. N’hi va haver als carrers Sant Pere Màrtir, Ramon Llull, Bellcaire d’Urgell, Bernat Desclot, Pare Sanahuja i la plaça Pau Casals, entre d’altres. A Pare Sanahuja, els Mossos van inspeccionar un locutori. També van escorcollar una botiga de llaminadures.

Un dels escorcolls més llargs va ser en un pàrquing subterrani (vegeu el desglossament). Veïns de la zona van explicar que a la porta d’accés a l’aparcament solien concentrar-se persones, pel que sembla, per comprar droga.

Alguns dels detinguts tenien antecedents per delictes contra la salut pública. Val a destacar que en els últim anys s’ha disparat el tràfic de substàncies a les comarques de Lleida, especialment de xarxes dedicades al cultiu de marihuana.

Troben una partida de 2 kg de cocaïna oculta en un cotxe en un pàrquing Els investigadors van trobar una partida d’uns dos quilos de cocaïna oculta en un cotxe estacionat a l’interior d’un pàrquing subterrani que hi ha entre els carrers Bernat Desclot i Sant Lluís de Balaguer, sota un immoble a mig construir. Aquest escorcoll es va allargar tres hores i hi van participar uns 30 agents amb l’ajuda de gossos ensinistrats. Es va fer en presència de cinc dels detinguts. A la imatge, material utilitzat pels agents per manipular cotxes i trobar dobles fons.

Trasllat d’un dels detinguts a la sortida de l’escorcoll en un pis del carrer Bonaire de la ciutat de Lleida.

Trasllat d’un dels detinguts a la sortida de l’escorcoll en un pis del carrer Bonaire de la ciutat de Lleida.AMADO FORROLLA

Trasllat d’un dels detinguts a la sortida de l’escorcoll en un pis del carrer Bonaire de la ciutat de Lleida.

Trasllat d’un dels detinguts a la sortida de l’escorcoll en un pis del carrer Bonaire de la ciutat de Lleida.AMADO FORROLLA

tracking