SEGRE

MUNICIPIS FAUNA

Un poble del Pirineu es bolca en la recerca d'una oca robada, la seua 'mascota'

Demanen col·laboració ciutadana per trobar la Gertrudis, molt estimada a la localitat

L’oca Gertrudis passejava sempre amb Juan Sala, el seu propietari, per Martinet.

L’oca Gertrudis passejava sempre amb Juan Sala, el seu propietari, per Martinet.PAQUITA JORDANA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El poble de Martinet s’ha bolcat aquests dies a localitzar la Gertrudis, una oca propietat d’uns veïns que va ser robada dissabte del seu domicili. Era la mascota de la família i també dels habitants de Martinet.

L’alcalde, Josep Castells, va explicar que “era un animal molt estimat per tots els veïns i que despertava molta simpatia. Si no apareix la trobarem a faltar”.

L’oca era al garatge del domicili en el qual vivia quan se la van emportar. La propietària, Paquita Jordana, va explicar que va deixar un moment la Gertrudis a la planta baixa menjant quan de cop la va sentir grallar molt fort.

“Vaig sortir a la finestra i vaig observar com un home tancava el capó d’un cotxe gris amb ella dins cridant i fugia”, va relatar. Jordana va baixar ràpidament però no va poder fer res.

Va explicar desolada que l’oca vivia amb ells des que va nàixer, feia gairebé quatre anys. “Es va criar entre nens, amb els nostres nets, i sempre jugaven junts, actuava com un gos”, va assenyalar.

De fet, “s’havia convertit en una més de família”. Tots els veïns la coneixien i era un reclam per als turistes, que s’atansaven a veure-la.

Els que la coneixien saben que “no era fàcil agafar-la”, de forma que creuen que l’autor del robatori “feia dies que l’observava”. “Cal tenir certa tècnica per emportar-se una oca, cal agafar-la del coll i d’una ala per poder immobilitzar-la”, van apuntar.

La família ha denunciat els fets davant dels Mossos, ha publicat fotografies de la Gertrudis en xarxes socials i ha contactat amb els veterinaris de la zona per intentar que algú aporti pistes.

tracking