SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Indignació a Rosselló arran de la denúncia d'una violació grupal a una discapacitada

Els Mossos han detingut dos homes i uns altres dos estan sent investigats || La víctima és menor i discapacitada i ahir van sortir 350 persones al carrer

Desenes de veïns de Rosselló van mostrar el seu rebuig al succés davant de l’ajuntament.

Desenes de veïns de Rosselló van mostrar el seu rebuig al succés davant de l’ajuntament.MAGDALENA ALTISENT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Unes 350 persones es van manifestar ahir davant de l’ajuntament de Rosselló per denunciar una suposada violació patida per una veïna de la localitat de 16 anys, amb una discapacitat, durant la tarda de diumenge. Pel que sembla, l’agressió va poder tenir lloc en un pis i els Mossos van detenir dos homes, de 23 i 31 anys, veïns de la localitat i d’origen magrebí, igual que la víctima, com a presumptes autors. Estan acusats d’un delicte contra la llibertat sexual mentre que unes altres dos persones estan sent investigades per determinar la seua possible implicació en els fets. Els arrestats passaran avui a disposició judicial.

Durant la concentració, la família de la víctima va agrair el suport dels veïns que van participar en la recerca de la menor diumenge, quan hauria ocorregut la violació, i van assenyalar que confien en la justícia per “erradicar aquests delictes i que els nens puguin sortir al carrer a jugar sense amenaces”. Un centenar de veïns es va desplaçar fins a l’habitatge dels detinguts, on la presència dels Mossos va evitar incidents.

La menor va desaparèixer diumenge a la tarda i va ser trobada a prop del pis dels detinguts

Segons ha pogut saber aquest diari, la família de la menor va denunciar la seua desaparició durant la tarda de diumenge i cap a les 16.00 hores els Mossos van anunciar que havien trobat la jove al carrer Major. No va ser fins una hora després quan els agents van informar l’alcalde, Josep Abad, que la jove podria haver estat víctima d’un delicte contra la llibertat sexual.

“És normal que els veïns estiguin alterats. Una notícia d’aquest tipus encén qualsevol”, va explicar l’alcalde, que va afegir que “tot i així hem d’intentar no crear una alarma social i deixar que la investigació avanci”. D’altra banda, va assenyalar que la família rebrà ajuda psicològica per “intentar acompanyar-los en un moment tan dur com aquest”. En els sis primers mesos de l’any, les denúncies per agressions sexuals s’han duplicat a les comarques lleidatanes.

Desenes de veïns de Rosselló van mostrar el seu rebuig al succés davant de l’ajuntament.

Desenes de veïns de Rosselló van mostrar el seu rebuig al succés davant de l’ajuntament.MAGDALENA ALTISENT

tracking