SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Dos detinguts més per la violació d'una discapacitada a Rosselló

Són els dos investigats que van quedar lliures diumenge i els acusen de no evitar que la forcessin || Sospiten que va poder ser agredida fins a en cinc ocasions

Rosselló va il·luminar la façana del consistori de verd ahir per mostrar el rebuig a la violència sexual.

Rosselló va il·luminar la façana del consistori de verd ahir per mostrar el rebuig a la violència sexual.AJUNTAMENT DE ROSSELLÓ

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Els Mossos d’Esquadra van arrestar dilluns a la nit a Rosselló dos joves de 19 anys per la violació grupal que diumenge a la tarda va patir una adolescent de la localitat de 16 anys que pateix una discapacitat. Es tracta dels companys de pis dels dos primers arrestats, de 31 i 23 anys, i els acusen d’un delicte contra la llibertat sexual per ser suposadament testimonis de l’agressió sexual i no haver fet res per impedir-la. La policia catalana ja els va prendre declaració el mateix diumenge, però els va deixar en llibertat en qualitat d’investigats.

D’aquesta forma, els quatre detinguts passaran avui a disposició judicial. Un d’ells seria l’autor material de la violació, que va tenir lloc a l’habitatge que comparteixen i que van llogar fa mig any, i els altres tres la van presenciar. Tots ells són d’origen magrebí, com la víctima.

L’agressió sexual es va produir diumenge a la tarda després que la jove desaparegués unes quatre hores i la seua família la comencés a buscar. La va trobar una veïna, que la va veure atemorida. La seua germana va sospitar que havia estat forçada perquè no portava sostenidor.

La víctima li va explicar que l’havien pujat a un cotxe i portat fins a un domicili. Els investigadors sospiten que la dona va ser agredida sexualment fins a en cinc ocasions i tot apunta que per part de la mateixa persona.

Per la seua part, l’ajuntament de Rosselló va condemnar ahir l’agressió i va explicar que ha posat a disposició de la víctima i la seua família “els recursos psicològics, jurídics, sanitaris, de protecció i d’acollida que requereixi, garantint que compta amb tota la informació que afecta els seus interessos”. L’alcalde, Josep Abad, va explicar que “la jove ja ha rebut atenció psicològica per part d’especialistes i també l’hem ofert a la família”.

En el ple de demà faran una declaració institucional i contractaran dos autocars per assistir a una manifestació que s’ha convocat per a demà a les 19.30 hores a la plaça Sant Joan de Lleida. El consistori de Rosselló va il·luminar de verd ahir la façana de l’ajuntament en senyal de rebuig de la violència sexual.

Un arrestat a Lleida per tocaments a una jove

La Guàrdia Urbana de Lleida va arrestar ahir a la matinada un home de 31 anys i sense domicili conegut acusat de fer tocaments a una jove en ple carrer. Els fets van tenir lloc al voltant de la 1.50 hores quan una patrulla que es trobava a la Zona Alta va ser requerida per una jove de 18 anys que estava molt atemorida i que va explicar als agents que un individu li havia efectuat tocaments sense el seu consentiment, indicant l’autor dels fets sense cap dubte. Els agents van identificar l’home mentre una altra patrulla romania amb la denunciant.

La víctima va relatar que mentre caminava per l’avinguda Balmes va notar que algú li tocava el cul de manera prolongada, es va girar i va comprovar que es tractava d’un home que no coneixia de res. Davant de la denúncia, l’home va ser arrestat com a presumpte autor d’un delicte d’abusos sexuals.

tracking