SEGRE

SUCCESSOS EDUCACIÓ

Un nen de 12 anys, operat després de rebre una pallissa de dos companys d'institut a Tàrrega

Va ocórrer el dia 30 i la víctima ha estat sis dies ingressada al Vall d'Hebron per una fractura de l'òrbita ocular || Els Mossos ho investiguen i els denunciats són dos germans de 15 i 12 anys

Imatge de l'institut Alfons Costafreda, on es van produir els fets el passat 30 de novembre.

Imatge de l'institut Alfons Costafreda, on es van produir els fets el passat 30 de novembre.SEGRE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un nen de Tàrrega de 12 anys ha estat sis dies ingressat a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona, on va haver de ser operat per una fractura d’òrbita ocular, després que el dimarts de la setmana passada fos agredit per altres menors a l’institut Alfons Costafreda de la capital de l’Urgell, segons ha pogut saber aquest diari. El pare de la víctima va denunciar els fets dilluns a la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Tàrrega. L’agressió va ser comesa, suposadament, per uns altres dos alumnes del centre, dos germans de 15 i 12 anys. La policia catalana ha obert una investigació i té previst contactar amb l’institut.

Segons consta en la denúncia, l’agressió es va produir al voltant de les 12.20 hores del dia 30 de novembre al pati de l’institut Alfons Costafreda després que a les 8.00 hores, quan els alumnes van arribar al centre, la víctima i un dels denunciats, de la seua mateixa edat, presumptament van tenir una picabaralla després que el primer advertís l’ara denunciat que podia caure perquè hi havia un escocell, un forat d’un arbre. Malgrat l’avís, el nen hi va caure i va pensar que l’altre li havia fet la traveta, segons la versió dels denunciants.

Posteriorment, a l’hora de l’esbarjo, un germà d’uns 15 anys del nen que va entrepussar es va atansar a la víctima, el van empènyer i el denunciant va acabar a terra. Llavors, sempre segons la denúncia, entre tres i quatre adolescents de l’edat del suposat agressor i el seu germà petit el van envoltar i el van trepitjar fins que altres estudiants del centre van aconseguir separar-los. Un dels cops li va produir una greu lesió a l’ull dret de la qual va haver de ser operat.

Després de l’aldarull, el pare de la víctima va rebre una trucada de la direcció del centre perquè acudís a l’institut a recollir el seu fill per portar-lo al CAP ja que, per un “malentès”, segons li van dir, li havien donat un cop de puny a l’ull. El menor va vomitar tant a l’institut com quan va arribar al CAP. Posteriorment, el van derivar a l’hospital Arnau de Vilanova, on li van fer proves a Urgències fins a les 21.30 hores, quan una ambulància el va traslladar a l’hospital Vall d’Hebron de Barcelona, on va quedar ingressat. Quan li va baixar la unflor, el menor va ser operat de la fractura i li van posar plaques de titani. Va rebre l’alta dilluns passat i ara es recupera a casa però està “atemorit”, segons el seu pare, que va denunciar l’agressió dilluns.

Mesures cautelars per als presumptes agressors L’institut ha pres mesures cautelars per als dos suposats agressors a l’espera de determinar una possible sanció segons la directora, Mònica Buj, que va qualificar els fets de “lamentables” tenint en compte “que va ser tot per un malentès”. Els dos investigats no aniran avui al centre. La directora va defensar que es van activar tots els protocols: “Li vam fer unes primeres cures, tenint en compte el que ens va explicar la víctima, que havia rebut un cop de puny a l’ull i que el tenia unflat, de manera que li vam netejar la ferida i li vam aplicar gel. Vam alertar la família i inspecció d’Educació”. També va argumentar que va ocórrer en “pocs segons” i va assegurar que “hi havia professors de guàrdia a les cinc zones del pati”. Està previst que a partir d’avui, en tutoria, els alumnes treballin els conflictes a nivell pedagògic ja que “la solució ha de ser sempre el diàleg, mai la violència”, va dir.

tracking