SEGRE

SUCCESSOS INVESTIGACIÓ

Un franctirador va assassinar el veí d'Oliana a distància amb un rifle

Li va disparar des del bosc i el va tocar amb un precís tret al pit || Un operari que treballava per a la víctima amb una retroexcavadora va trobar el cos sense vida

Investigadors, el dimecres de la setmana passada a la zona.

Investigadors, el dimecres de la setmana passada a la zona.C. SANS

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Un tret precís amb un rifle des del bosc va acabar dimarts passat al migdia amb la vida de Joan Coromina Estany, el veí d’Oliana de 61 anys assassinat en una zona forestal de Gualter, a la Baronia de Rialb. L’autor estava amagat i va esperar que la víctima es posés a tret. Coromina va morir d’un precís tret al pit.

Va ser un operari qui se’l va trobar i va avisar els serveis d’emergència. Era un empleat de la víctima que estava treballant amb una excavadora en una finca pròxima i va parar per anar a dinar. Va donar l’alerta cap a les 12.30 hores i quan van arribar els Mossos d’Esquadra i els sanitaris només van poder comprovar que el veí d’Oliana havia mort.

Malgrat que no es descarta cap hipòtesi, cobra força la possibilitat que el mòbil del crim sigui una venjança que podria estar relacionada amb els negocis de la víctima. Així mateix, investiguen si l’autor és una sola persona o hi hauria altres implicats i fins i tot si hauria estat obra d’un sicari que hauria actuat per encàrrec, una possibilitat que cobra força per la forma en què la víctima va ser assassinada. També indaguen si hi va haver un seguiment de Coromina abans del crim. Això explicaria l’escenari escollit, allunyat d’una zona poblada perquè no hi hagués testimonis i tardessin a descobrir l’assassinat. El crim es va produir al migdia de fa una setmana en una zona boscosa al final del camí de la Verge Maria, a prop de la masia del Reu, a Gualter.

En aquest sentit, l’Àrea d’Investigació Criminal (AIC) de la policia catalana analitza detalladament els negocis de la víctima, que movia molts diners i disposava de múltiples propietats i finques en aquesta zona i també a l’Alt Urgell, el Solsonès, Barcelona i Cervera, on residia actualment. També tenia molts vincles amb persones d’Andorra. Els investigadors analitzen si en les últimes setmanes havia tingut problemes amb alguna persona en concret.

Un crim a sang freda, sense cap discussió o baralla prèvia El fet que el veí d’Oliana fos assassinat a distància per un franctirador du a pensar en un crim a sang freda en el qual no hi va haver discussió o baralla prèvia. Per aclarir l’autoria (de l’assassinat i del seu encàrrec, en el supòsit que es tracti d’un sicari), els investigadors se centren a esbrinar si la víctima havia tingut algun conflicte en les últimes setmanes o mesos per terrenys o immobles. Un familiar el va descriure com una persona “molt reservada, de poques paraules, que li agradava passar desapercebuda i que no solia buscar problemes amb ningú”. Per la seua part, diversos veïns d’Oliana van explicar a aquest diari que mai ningú li va arribar a conèixer un treball clar perquè ell no ho explicava gairebé mai, “però tots sabíem que tenia diversos negocis i de diferent tipologia”.

tracking