SEGRE

MUNICIPIS CONTRACTACIONS

Polèmica a les Borges perquè els socorristes de les piscines no parlen català

L'alcaldessa diu que l'empresa contracta “on els troba” || La Plataforma per la Llengua critica que no s'exigeixi l'idioma

Imatge d’arxiu de les piscines de les Borges Blanques.

Imatge d’arxiu de les piscines de les Borges Blanques.AJUNTAMENT DE LES BORGES BLANQUES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Socorristes que no parlen ni entenen el català a les piscines municipals de les Borges Blanques van ser ahir objecte d’una polèmica que es va estendre més enllà dels confins de la capital de les Garrigues, difosa i alimentada a través de les xarxes socials. Va començar quan un usuari va criticar aquest fet a través de Twitter i va rebre resposta de l’ajuntament. “La normativa estatal ens obliga a adjudicar el servei de socorristes mitjançant concurs, que ha guanyat una empresa de Jaén, per això no parlen català”, va afirmar el consistori en un tuit.

Aquesta explicació va ser objecte de nombroses crítiques, entre les quals destaca la de la Plataforma per la Llengua. Aquesta entitat dedicada a la promoció i defensa del català va afirmar que l’ajuntament “pot establir clàusules lingüístiques” en els seus processos de contractació. Va afegir que, “encara que aquestes clàusules no existeixin”, l’empresa adjudicatària del servei “en cap cas pot incomplir la llei”, que preveu que els usuaris puguin ser atesos en català. Incomplir aquesta normativa, va subratllar la Platafoma per la Llengua, “és causa de resolució del contracte”.

L’alcaldessa de les Borges Blanques, Núria Palau (JxCat), va corregir posteriorment l’explicació publicada a les xarxes socials amb el perfil oficial de l’ajuntament. Va desmentir que la firma adjudicatària del servei de socorristes procedeixi de Jaén i va explicar que és la mateixa de l’any passat, perquè en aquest no s’ha convocat un nou concurs i l’empresa disposa d’un any més de pròrroga al seu contracte.

“L’empresa és catalana i contracta socorristes on els troba, ja sigui a Jaén o on sigui”, va recalcar la primera edil. Va lamentar la polèmica sobre els socorristes i la seua falta de coneixement del català, especialment al considerar que a Catalunya no n’hi ha prous per cobrir totes les places que s’ofereixen a l’estiu i és necessari buscar-los fora del territori català. Palau no va voler valorar la polèmica que aquesta situació ha provocat a les xarxes socials.

tracking