SEGRE

EMERGÈNCIES TRAGÈDIA

Moren tres motoristes de Lleida a l'envair el seu carril un cotxe a la carretera C-12 a Alfés

Dos dones i un home, d'entre 34 i 44 anys, que anaven cap a Lleida quan un turisme se'ls va tirar a sobre en un tram amb línia contínua || És el primer sinistre amb diverses víctimes mortals enguany a Ponent

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Tres motoristes, dos dones i un home de Lleida d’entre 34 i 44 anys, van perdre la vida ahir a la tarda al col·lidir frontalment contra un cotxe a la carretera C-12, a l’eix de l’Ebre, a l’altura d’Alfés. Al turisme viatjava una conductora i única ocupant, que va resultar ferida de diversa consideració i que va ser evacuada a l’hospital Arnau de Vilanova.

L’accident es va produir a les 15.33 hores a l’altura del quilòmetre 126,5 quan, per causes que es desconeixen i s’estan investigant, un turisme Seat Toledo, que circulava en direcció a Flix, va envair el sentit contrari en un punt en el qual tenia línia contínua i quan passaven tres motos que anaven cap a Lleida, segons van informar els Mossos d’Esquadra. 

La primera moto, en què anava un home, va poder esquivar el vehicle, però no així les altres dos. La segona moto, que conduïa una dona, i la tercera, en la qual anava una parella, van ser envestides pel cotxe. Els tres motoristes van perdre la vida a conseqüència del brutal impacte. Una de les motocicletes va quedar reduïda a ferralla a sota de la part davantera del Seat mentre que l’altra va sortir disparada i es va quedar enmig d’un camp de fruiters.

Fins al lloc del sinistre van acudir quatre patrulles dels Mossos d’Esquadra, set dotacions dels Bombers de la Generalitat i quatre ambulàncies, una unitat de comandament i una psicòloga del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que no van poder fer res per salvar la vida dels tres motoristes. La conductora i única ocupant del turisme va patir ferides de diversa consideració i va ser traslladada a l’Arnau. L’accident va obligar a tallar la carretera en els dos sentits de la marxa, la qual cosa va provocar retencions.

Agents dels Mossos de la Unitat de Trànsit es van encarregar de fer l’atestat del sinistre i, entre altres actuacions, van fer fotos aèries amb un trípode. La via es va reobrir cap a les 18.00 hores. Aquest és el primer accident amb més d’una víctima mortal aquest any a Lleida i el segon de moto (vegeu el desglossament).

D’altra banda, un camió va bolcar ahir a la tarda a la carretera C-462 a Lladurs, al Solsonès, i va tallar la carretera. L’accident es va produir a les 18.39 hores i el camioner va resultar il·lès.

Quinze víctimes aquest any a Lleida, 12 menys que fa un any Amb l’accident d’ahir, ja són quinze les persones que han perdut la vida aquest any d’accident a les comarques de Lleida, dotze menys que en el mateix període de l’any passat (27), que es va tancar amb 37 víctimes mortals. En l’actual exercici fins i tot es registren menys víctimes que l’any 2020, en plena pandèmia i amb restriccions de mobilitat. El 22 de setembre del 2020 es comptabilitzaven 16 morts. D’altra banda, l’últim accident amb diversos morts a Ponent es va produir el 31 de desembre a l’autopista AP-2 a Castelldans. Va ser a causa de la boira i van perdre la vida una parella i la seua filla de Barcelona.

El turisme va acabar a la cuneta després d’envestir les dos motocicletes.

El turisme va acabar a la cuneta després d’envestir les dos motocicletes.AMADO FORROLLA

El turisme va acabar a la cuneta després d’envestir les dos motocicletes.

El turisme va acabar a la cuneta després d’envestir les dos motocicletes.AMADO FORROLLA

tracking