SEGRE

SUCCESSOS VIOLÈNCIA MASCLISTA

Intenta matar la seua parella a Artesa de Segre cremant-la mentre dormia

Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir un home de 39 anys acusat d'intentar matar la seua parella cremant-la mentre dormia en un habitatge d'Artesa de Segre. Presumeixen que la va ruixar amb un líquid inflamable i li va calar foc abans de fugir. La víctima va ser evacuada en estat greu a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona.

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir ahir a primera hora del matí un home de 39 anys i nacionalitat portuguesa acusat d’intentar matar la seua parella cremant-la mentre dormia en un habitatge d’Artesa de Segre. Els fets van tenir lloc sobre les quatre de la matinada, quan els serveis d’emergències van rebre l’alerta que sortia fum del primer pis d’un immoble situat al número 8 de la plaça Major d’aquesta localitat de la Noguera. Fins al lloc es van traslladar sis dotacions dels Bombers, així com diverses unitats del SEM i dels Mossos d’Esquadra. Segons les primeres informacions, la dona es trobava dormint en una de les habitacions del pis quan la seua parella la va ruixar amb un líquid inflamable i li va calar foc.

S’investiga si el detingut va incendiar també l’habitatge o va ser la mateixa víctima la que va propagar les flames de forma involuntària al sortir de l’habitació. Alguns veïns van assenyalar que van veure com el detingut treia la dona, nua, al carrer per després fugir. Va ser detingut cap a les set del matí a prop de l’habitatge on es van produir els fets, i evacuat a l’Arnau de Vilanova per ser tractat de les cremades que presentava.

A la tarda, ja es trobava a la comissaria dels Mossos a Balaguer. Està previst que passi a disposició judicial entre avui i demà als jutjats de la capital de la Noguera. La dona, de 48 anys i nacionalitat espanyola, va ser atesa pel SEM al presentar cremades al 20 per cent del cos i, encara que en un primer moment va ser evacuada a l’Arnau, va ser traslladada posteriorment a l’hospital Vall d’Hebron.

La resta de veïns de l’immoble van ser desallotjats a causa de l’incendi, que va afectar parcialment l’habitatge de la parella, encara que van poder tornar a casa poc després. La unitat d’investigació de la comissaria de Balaguer es va fer càrrec de la investigació i va estar prenent declaració als veïns per intentar determinar les circumstàncies dels fets. El conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, va mostrar el seu rebuig per aquests fets i va afirmar que s’investiga com un cas de violència masclista.

DADES

  • 1.089 víctimes aquest any. Dones ateses pels Mossos per violència masclista, en l’àmbit de la parella i familiar, a Lleida entre el gener i el setembre.
  • 986 denúncies. Els casos denunciats de violència masclista han augmentat un 10% fins al tercer trimestre d’aquest any a la província.
  • 83% parella o exparella. Percentatge que suposa la violència per part de la parella o exparella en les denúncies per violència masclista aquest any a Lleida.
  • 953 atencions. Dones ateses des de començament d’any als Serveis d’Intervenció Especialitzada en la província, entre elles 27 adolescents.

Concentració d’un centenar de veïns per condemnar l’agressió

Un centenar de veïns d’Artesa de Segre es van concentrar ahir a la tarda a la plaça de l’Ajuntament per condemnar aquest atac masclista. L’alcaldessa, Maria Cusola, va llegir un manifest en el qual va demanar “no mirar cap a una altra banda quan avui s’ha produït un atac contra la vida de la nostra veïna i el sofriment que continua causant als familiars, amics i veïns”. “Actes com el d’avui ens recorden la importància de lluitar contra aquesta xacra social i de no tolerar cap mena de violència”, va afegir.

A l’acte de rebuig també va assistir la directora dels serveis territorials d’Igualtat i Feminismes a Lleida, Elena Fuses. Fonts policials van assenyalar ahir que no existeixen denúncies prèvies per violència masclista entre la parella d’Artesa de Segre i, segons va explicar Cusola a SEGRE, la parella feia uns mesos que s’havia establert al municipi i en aquest temps no havia generat cap problemàtica. Va apuntar que, després de conèixer l’incident, des del consistori es van posar a disposició dels veïns de l’immoble afectat, que van ser desallotjats de forma preventiva, encara que van poder tornar als habitatges poc després.

“No ens hauríem imaginat mai que passaria una cosa així al poble”, va explicar una veïna del carrer del Bisbe Bernaus, paral·lel a la plaça Major. “No he dormit des de les quatre, quan les ambulàncies i patrulles dels Mossos han omplert tot el nostre carrer. Ens hem espantat molt i quan ens hem assabentat del que havia passat no ens ho podíem creure.

Fa just dos dies els vaig veure els dos dinant a la terrassa d’un restaurant d’aquest mateix carrer i ens vam saludar.” Per la seua part, el delegat del Govern a Lleida, Bernat Solé, va mostrar rebuig per aquest nou cas de violència masclista i va lamentar que “situacions com aquesta ens recorden dia rere dia que aquesta xacra continua vigent”.

Agents dels Mossos d'Esquadra custodien aquest dilluns el domicili situat al número 8 de la plaça Major d'Artesa de Segre.

Agents dels Mossos d'Esquadra custodien aquest dilluns el domicili situat al número 8 de la plaça Major d'Artesa de Segre.Amado Forrolla

Un centenar de veïns es van concentrar ahir a la tarda a la plaça de l’Ajuntament per condemnar l’agressió masclista.

Un centenar de veïns es van concentrar ahir a la tarda a la plaça de l’Ajuntament per condemnar l’agressió masclista.LAURA CORTÉS/ACN

tracking