SEGRE

PROGRAMES SOLIDARITAT

TV3 dedica La Marató a les malalties infeccioses

L’edició del 2017 se centrarà en patologies com l’hepatitis, la sida i la meningitis || Causen 1 de cada 3 morts al món

El marcador final de La Marató de TV3 del 2016.

El marcador final de La Marató de TV3 del 2016.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) va anunciar ahir que la 26a edició de La Marató, el programa solidari de TV3, estarà centrada en les malalties infeccioses greus, com l’hepatitis, la sida, la sèpsia, la meningitis, la bronquitis, la pulmonia o la tuberculosi.

Es calcula que aquest grup de patologies són les causants de la mort d’una de cada tres persones al món i, segons alerten els experts, en la pròxima dècada es convertiran en una greu epidèmia que podria arribar a causar la mort de deu milions de persones l’any 2050, un nombre que supera les morts per càncer.

Aquesta pròxima edició de La Marató se celebrarà el diumenge 17 de desembre i tindrà l’objectiu de sensibilitzar la població sobre aquestes malalties i recaptar fons per impulsar noves eines de prevenció i reduir el risc d’infecció, dissenyar mètodes de diagnòstic més eficients, ràpids i personalitzats i disposar de nous tractaments efectius per tal de combatre els microorganismes que causen aquestes malalties.

El desembre passat, la 25a edició de La Marató de TV3 va aconseguir reunir 8.490.607 euros per lluitar contra l’ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

No obstant, el termini per fer aportacions segueix obert fins al dia 31 de març.

El marcador final de La Marató de TV3 del 2016.

El marcador final de La Marató de TV3 del 2016.

tracking