SEGRE

CANAL 33 DOCUMENTALS

Els atemptats jihadistes del 2015 a París, a ‘60 minuts’

‘Terror a París’ és una investigació amb experts en la lluita antiterrorista francesos || I a continuació, ‘Dins d’Estat Islàmic’

Imatge del documental ‘Terror a París’ que emet avui ‘60 minuts’.

Imatge del documental ‘Terror a París’ que emet avui ‘60 minuts’.CCMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

60 minuts estrena avui (22.45) el documental Terror a París, una exhaustiva investigació dels atemptats jihadistes que van tenir lloc el 13 de novembre del 2015 a la capital francesa i que van deixar un balanç de més de 120 morts i 300 ferits. L’atac va sacsejar el país sencer i va posar al descobert una sèrie de carències en els seus protocols de seguretat.

Per això, el document, dirigit per Mohamed Sifaoui, compta amb el testimoni de diferents experts en la lluita antiterrorista que analitzen el moviment jihadista des de diferents òptiques –les seues característiques, objectius i mètodes per captar nous adeptes– i expliquen les dificultats que tenen els serveis d’intel·ligència francesos per fer front a aquesta amenaça. El 13 de novembre del 2015 diversos atacants amb fusells d’assalt i explosius van sembrar el pànic a París, van protagonitzar diversos tirotejos als districtes 10 i 11, i van detonar artefactes a prop de l’Estadi de França. El més mortal va tenir lloc a la sala de concerts Bataclan, on van morir més de vuitanta persones. Ara es coneix que l’atac va ser planificat a Síria.

Després de Terror a París, el Canal 33 recupera un altre documental d’investigació sobre terrorisme jihadista, Dins d’Estat Islàmic, en el qual el periodista Jürgen Todenhöfer s’infiltra en el grup radical islàmic i narra la seua experiència.

tracking