SEGRE

MÚSICA CERTAMEN

Portugal s’emporta Eurovisió i Espanya torna a decebre

Fracàs estrepitós de Manel Navarro al quedar últim amb només 5 punts

El representant de Portugal, Salvador Sobral, que es va emportar el triomf amb ‘Amar pelos dois’.

El representant de Portugal, Salvador Sobral, que es va emportar el triomf amb ‘Amar pelos dois’.EFE

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

No van fallar les apostes en la 62 edició del Festival d’Eurovisió. Salvador Sobral, el representant de Portugal que ja havia captivat l’audiència en la primera semifinal posicionant-se ràpidament com a rival a batre, va aconseguir ahir el triomf del concurs de la cançó més televisiu del món. El tema d’aquest jove de 27 anys, Amar pelos dois (estimar pels dos), va ser una exhibició de simplicitat que va aconseguir que el país veí guanyés per primera vegada Eurovisió, també gràcies als 12 punts que li va entregar Espanya. Sobral va quedar al davant d’altres favorits en les apostes com Bulgària o Itàlia, la gran favorita entre els fans i la crítica.

Quant a Espanya, ja fa temps que no li va bé, Eurovisió. No n’havia sortit ben parada en les dos últimes edicions i ahir li va anar encara pitjor.

Manel Navarro va aconseguir només 5 punts i va deixar Espanya en última posició per cinquena vegada a Eurovisió. Un lloc a la classificació que va confirmava la polèmica sobre la seua enterbolida elecció per participar-hi per un jurat professional en detriment del televot, que va motivar les crítiques dels eurofans titllant-la d’elecció poc adequada.

El cantant de Sabadell, ara establert a Madrid, ha hagut d’esquivar moltes crítiques des de la seua elecció. Fins i tot procedents de la RAE perquè la cançó no era cantada íntegrament en espanyol.

La seua actuació va ser molt comentada a les xarxes socials durant la nit, especialment perquè suposadament va desafinar durant la interpretació.

El representant de Portugal, Salvador Sobral, que es va emportar el triomf amb ‘Amar pelos dois’.

El representant de Portugal, Salvador Sobral, que es va emportar el triomf amb ‘Amar pelos dois’.EFE

tracking