SEGRE

TELEVISIÓ ENTREVISTA

«Info K’ busca que els nens entenguin la informació»

La periodista barcelonina és l’editora i presentadora de l’espai de notícies del canal Super3, que recentment va obtenir el premi Zapping al millor programa d’actualitat

«Info K’ busca que els nens entenguin la informació»

«Info K’ busca que els nens entenguin la informació»INFO K

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Què és

Info K

?

Un informatiu per a nens. És l’únic que hi ha a l’Estat i dels pocs d’Europa.

I què el diferencia d’un per a adults?

Que expliquem el context de les notícies. En un per a adults això ja es dóna per entès. Creiem que és essencial que els nens entenguin les coses perquè després tinguin sentit crític o puguin utilitzar la informació en les seues vides.

Eviten algun tema?

Els toquem tots. Creiem que tot s’ha de poder explicar, perquè explicant-los traiem la por. Evidentment, durant els 12 minuts que dura el programa el que no volem és que tot sigui dramàtic o polític.

Quins criteris segueixen?

Triar els temes és el més complicat. Un dels criteris és que les notícies que expliquem puguin aportar alguna cosa, un ensenyament. Per exemple, amb l’atac d’armes químiques a Síria vam tenir un dilema. No sabíem com tractar la informació. Vam decidir deixar-la en stand by, reflexionar-la un temps. Després vam explica la Convenció de Ginebra perquè entenguessin que fins i tot en una guerra hi ha coses que estan prohibides.

Compleix així una tasca pedagògica.

Sí, el programa s’utilitza molt en escoles.

Amb les paraules s’explica tot, i amb les imatges.

Hi ha imatges que no són necessàries, perquè poden crear traumes. Hem de tenir en compte que els nens no estan immunitzats com els adults.

Com capten el seu interès?

Utilitzem el seu llenguatge, amb animacions, icones, sons... Expliquem la ciència d’una manera divertida i didàctica. En política, per exemple, recorrem al Polònia. Als nens el que els agrada és que se’ls escolti i tenir veu. A Info K volem conèixer la seua opinió, el que diuen té valor i importància.

Quin ha estat el tema que més polèmica ha generat?

La informació que vam donar de la Via Catalana. Se’ns va acusar d’instrumentalitzar els nens a favor de la independència. La polèmica es va generar o per ignorància, és a dir no coneixien el programa, o per interessos polítics. La vam tractar com totes les altres notícies.

Info K

va obtenir recentment el premi Zapping al millor programa d’actualitat. Un reconeixement a 15 anys de treball.

Va ser important perquè part del premi es decideix per votació popular. És un reconeixement a la qualitat del programa i no a l’audiència, encara que estem molt contents amb l’audiència que tenim.

Deia que és l’únic informatiu per a nens de l’Estat i dels pocs a Europa. Per què?

Perquè no és fàcil. Hem de competir amb dibuixos animats com Bob Esponja. A Europa hi ha més tradició. Els d’Holanda i la Gran Bretanya, que són els nostres referents, fa ja gairebé 40 anys que emeten. A més s’han de fer en televisions públiques, que tinguin una vocació de servei.

tracking