SEGRE

SOCIETAT

'Sense ficció' analitza avui el fenomen de la postveritat

Documental sobre les notícies falses i la manipulació de l’opinió pública || Seguit d’un debat en directe des del CCCB

El president Donald Trump, al documental.

El president Donald Trump, al documental.CCMA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

TV3 ofereix aquesta nit de dimarts un programa especial dedicat a analitzar el fenomen de la postveritat, és a dir, la proliferació de notícies falses i la manipulació de l’opinió pública a través de les xarxes socials. A les 21.55 hores, Sense ficció estrena Veritats de mentida, un documental de Montserrat Besses que indaga en la relació de la societat actual entre la mentida i la veritat, i que compta amb el testimoni d’experts en l’àmbit del periodisme i la comunicació, com el president del The New York Times, Mark Thompson; el responsable de Décodeurs de Le Monde, Samuel Laurent; Andrei Soldatov, periodista especialitzat en els serveis secrets russos; el filòsof José Antonio Marina, i Ferran Lalueza, professor de Comunicació i Social Media de la UOC, entre d’altres.

El documental constata que els interessos ideològics i econòmics mouen les notícies falses a les xarxes. Un exemple és la política comunicativa del president Donald Trump i els seus “fets alternatius”.

Després del Sense ficció, la cadena catalana emetrà un debat en directe des del CCCB, dins del festival DocsBarcelona, presentat per Pere Bosch i Montserrat Besses, sota el títol Veritats compartides, que inclourà la participació dels espectadors a través de les xarxes i oferirà informacions pràctiques per poder reconèixer falsedats d’internet.

tracking