SEGRE

ASSEMBLEA

L'ACR celebra 25 anys de defensa de les ràdios catalanes privades

L’entitat ha passat de tenir vint freqüències a les dos-centes actuals

L’assemblea celebrada ahir al Món Sant Benet.

L’assemblea celebrada ahir al Món Sant Benet.ACR

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

L’Associació Catalana de Ràdio (ACR) va commemorar aquest dijous vint-i-cinc anys d’història a Món Sant Benet, al Bages, on va destacar el seu paper com a única entitat del sector radiofònic privat a Catalunya i el creixement experimentat durant aquest temps, en el qual ha passat de les vint freqüències fundacionals el 1992 a les prop de dos-centes d’ara.

L’entitat, que presideix Robert Serentill –president també del Grup SEGRE–, ha anat creixent amb la incorporació de les emissores i cadenes d’empreses catalanes i de les que pertanyien a cadenes d’abast estatal. Avui la ràdio privada suma tres dels quatre milions d’oients de Catalunya, encara que només una de cada quatre freqüències és privada i la resta són públiques, i assoleix una quota publicitària entre els mitjans convencionals del 13%, quan a la resta de l’Estat és del 9%.

L’actuació corporativa de l’ACR s’ha traduït al llarg d’aquests anys en accions de promoció del sector com a mitjà de comunicació al servei de la societat i en la promoció de la ràdio com a vehicle publicitari eficaç.

En aquest sentit, Serentill va explicar que l’entitat ha estat present en tots els processos de reforma legislativa i ha impulsat accions contra les emissions il·legals. Pel que fa a l’àmbit de la promoció sectorial, va assenyalar les campanyes de radioeficiència i la publicació de l’informe anual del sector i l’augment de les enquestes per a l’EGM Ràdio Catalunya.

L’acte va reunir representants de totes les cadenes i emissores de ràdio privades de Catalunya i va comptar amb Ignasi Genovès, director general de Difusió; Miquel Gamisans i Antoni Molons, secretaris de Comunicació i Difusió, respectivament, i Roger Loppacher, president del CAC.

tracking