SEGRE

MúSICA

El nou àlbum dels Stones surt al mercat amb múltiples elogis

Kristen Stewart protagonitza el nou vídeoclip

El nou àlbum dels Stones surt al mercat amb múltiples elogis

El nou àlbum dels Stones surt al mercat amb múltiples elogis

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

"Blue and Lonesome", el nou àlbum dels Rolling Stones, va sortir aquest divendres al mercat acompanyat de crítiques amables de la premsa britànica, que li dediquen adjectius com a "vibrant" i "visceral" i elogien la "poderosa" veu del seu líder, Mick Jagger.

Com a targeta de presentació acompanyen la sortida del disc amb l’estrena del videoclip de la cançó 'Ride 'em on down', protagonitzat per l’actriu californiana Kristen Stewart

Per primera vegada en la seua dilatada carrera, el llegendari grup de rock britànic ha creat un projecte basat enterament en versions de clàssics de gegants del "blues" com Jimmy Reed, Willie Dixon, Eddie Taylor, Little Walter o Howlin' Wolf.

És, a més, el primer treball d’estudi que els veterans músics publiquen en més d’una dècada -des d’"A Bigger Band", el 2005- i es compon de dotze temes versionats que arrenquen amb la recreació de l’"I’m Just Your Fool" de Buddy Johnson.

Segons assenyala avui "The Guardian", el disc destil·la un "so atractiu, visceral i viu", en el qual destaca la "poderosa veu" de Jagger, mentre remarca les "fantàstiques contribucions" de Keith Richards i Ronnie Woord en cançons com "Hate To See You Go".

És un treball "més que acceptable, que no és una cosa que es pugui dir de gaires dels àlbums dels Stones dels últims 30 anys", apunta també aquest diari, en considerar que ells sonen "més crus i vibrants" del que ho han fet en molt temps.

El procés d’enregistrament amb prou feines els va portar tres dies el desembre passat en els londinencs British Grove Studios, un complex situat a l’oest de la capital britànica, propietat de Mark Knopfler, dels Dire Straits.

Les cançons originals que es versionen a "Blue and Lonesome" van ser majoritàriament gravades a mitjans de la dècada dels 50 per artistes de la talla dels esmentats Howlin' Wolf, Jimmy Reed o Little Walter.

Són temes que els integrants dels Stones coneixen des de fa mig segle i la seua reinterpretació serveix d’espècie d’"homenatge" a aquells artistes que han admirat des de petits, segons va explicar Jagger durant una esdeveniment de promoció.

Per a "The Independent", versionar a d’altres no reflexa, en aquest cas específic, cap intent per part de la formació de "recuperar la joventut perduda, propi d’una crisi de la mitjana edat" i apunta, en canvi, que el treball està "ben engranat".

De fet, agrega que és el més "disfrutable" que ha creat el grup "en bastant temps", mentre que la revista especialitzada Classic Rock Magazine creu que "captura" l’essència dels Stones.

Per la seua part, "The Daily Telegraph" assenyala avui que "la millor i més longeva banda de rock del món demostra que encara té el que es necessita" per continuar sent notícia.

El disc ha estat produït per Don Was i The Glimmer Twins, i ha sortit a la venda en diversos formats, editat per la discogràfica Polydor Records.

Amb ell, ses "Satàniques Majestats" han retrocedit en el temps fins arribar a les seues arrels musicals, el "blues" americà, que durant finals dels 60 i principis dels 70 va tenir un enorme impacte en l’escena musical britànica.

La formació -composta per Jagger (líder i solista), Keith Ricards (guitarra), Charlie Watts (bateria) i Ronnie Wood (Guitarra)- va col·laborar a més amb Darryl Jones (en el baix), Chuck Leavell (teclats) i Matt Clifford (teclats).

També van comptar amb la participació en dos dels temes d’un altre veterà músic i vell amic dels Rolling Stones, Eric Clapton, que es trobava en el moment de l’enregistrament treballant al seu propi àlbum en un altre dels estudis.

Don Was, coproductor de l’àlbum, ha assenyalat que "Blue and Lonesome" representa un "testament manifest de la puresa del seu amor per fer música" i, en aquest sentit, "el blues és, per als Stones, l’essència de tot el que fan."

L’últim àlbum que va publicar la formació, fundada el 1962, va ser el 2005, "A Bigger Bang".

Amb la sortida al mercat d’aquest treball, els Stones posen la guinda a un any que els ha portat de gira per Llatinoamèrica i en què van celebrar un històric concert gratuït a l’Havana (Cuba), del qual van sorgir dos documentals.

El grup, a qui la galeria londinenca Saatchi va dedicar també una extensa exposició en la qual es van repassar cinc dècades de carrera i vida personal, ha venut més de 200 milions de còpies per tot el món i va ser inclòs el 1989 al Saló de la Fama del Rock and roll.

El 2004 van aconseguir posicionar-se al quart lloc de la classificació dels cent millors artistes de tots els temps de la revista especialitzada "Rolling Stone".

tracking