SEGRE

PATRIMONI REHABILITACIÓ

Cobertes, Porta dels Apòstols i torre, prioritats de la Seu Vella

Són les principals actuacions previstes per a l’any que ve al monument

Imatge d’ahir del claustre, en què s’ha remodelat l’enjardiment en els últims mesos.

Imatge d’ahir del claustre, en què s’ha remodelat l’enjardiment en els últims mesos.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Acabar de reparar les cobertes del claustre per evitar filtracions d’aigua, emprendre la segona fase de rehabilitació del campanar i iniciar la restauració de la Porta dels Apòstols són les tres principals prioritats d’actuació a la Seu Vella per al pròxim 2017, segons va explicar ahir a SEGRE el director del Consorci del Turó de la Seu Vella, Joan Baigol.

Així, segons va detallar Baigol, tot i que encara no hi ha dates fixades, és més que probable que les primeres intervencions se centrin en les cobertes del claustre de la Seu Vella, rehabilitant-les per evitar que l’aigua danyi el claustre, com ha anat succeint fins ara, a més de millorar l’aïllament, entre altres aspectes. “La intenció és iniciar els tràmits durant el primer trimestre del 2017”, va explicar Baigol, la qual cosa implicaria que a la primavera es podrien portar a terme les obres. Així mateix, la segona fase de restauració del campanar se centrarà sobretot a millorar la part interior, enrajolar els terres i altres intervencions que permetin embellir l’accés fins al mirador. Finalment, la restauració de la Porta dels Apòstols, una actuació que tot sembla indicar que després d’anys en stand by es podrà emprendre durant el pròxim exercici.

Vila va anunciar una inversió de la Generalitat d’un milió d’euros per a les cobertes del claustre

Val a recordar que el conseller de Cultura, Santi Vila, va anunciar en una de les últimes visites que ha fet a Lleida una important aportació econòmica de la Generalitat per a la Seu Vella, a banda de l’ordinària. Així per a les cobertes del claustre va anunciar una inversió d’un milió d’euros. Quant a la Porta dels Apòstols es va comprometre amb 500.000 euros i per a la restauració dels campanars, amb 250.000 entre els anys 2017 i 2018. A més, l’aportació ordinària, que figura als pressupostos del 2017 és de 310.000 euros. Així mateix, els esmentats pressupostos també preveuen una altra partida directa de 849.000 euros per a l’any que ve.

Per la seua banda, el lloguer d’espais va representar uns ingressos de 74.674 euros, dels quals a 31 de desembre quedaven per cobrar gairebé la meitat, 32.731 euros. Així mateix, la venda de productes i serveis turístics va assolir els 12.534 euros.

Augmentar el patrocini privat, un altre dels cavalls de batallaAugmentar el patrocini privat és un altre dels cavalls de batalla amb els quals el director del Consorci s’ha proposat bregar durant aquest 2017. Com ja va avançar SEGRE, el pressupost aprovat pel Consorci el 2015 va ser de 727.649 euros. Els ingressos propis generats pel monument l’any passat es van quedar en 265.999 euros, xifra que representa un 36,5 per cent del pressupost, que es va completar fonamentalment amb les aportacions de la Generalitat (310.000 euros) i de la Paeria (140.000). L’any passat es van assolir els 178.788 euros per venda d’entrades, gairebé 32.000 euros més que el que s’havia pressupostat.

tracking