SEGRE

PATRIMONI ART

Els onze museus de Lleida obren el bagul dels records per Nadal

Exposen obres relacionades amb les festes

Responsables de museus de la Xarxa i el quartet Prisma, ahir.

Responsables de museus de la Xarxa i el quartet Prisma, ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida, formada per onze museus, oferirà una programació conjunta per Nadal. Per fer-ho, mostraran algunes peces que no s’exposen habitualment relacionades amb aquestes festes. La presentació del projecte va tenir lloc ahir al Museu Comarcal de Cervera. La directora, Carme Bergés, va explicar que la Xarxa “funciona com una orquestra en què la veu de cada museu és necessària i en conjunt oferim una mirada unitària del patrimoni de Lleida”. Així, a Cervera s’exposaran quatre figures de músics de la col·lecció del pessebre, elaborades al segle XIX per Josep Anicet Santigosa. L’Ecomuseu de les Valls d’Àneu exhibirà una figura de cartró-pedra policromada que representa un rei mag subjectant un cofre en el qual antigament la canalla dipositava les cartes als Reis. El Museu d’Isona i la Conca Dellà obrirà el seu magatzem amb fòssils, entre els quals les restes d’un dinosaure de 68 milions d’anys.

El Museu Eduard Camps de Guissona mostrarà una creu de terme del segle XVI amb personatges nadalencs. El Museu Morera de Lleida ha escollit la il·lustració Sobre la neu, de Xavier Gosé, que evoca el París de principis del segle XX. El Museu de Lleida presentarà un Naixement d’alabastre del segle XVI originari del monestir de Sixena. El Museu Diocesà de Solsona mostrarà un Naixement del segle XII de l’església de Sant Andreu de Sagàs. Bostanist és el quadre del pintor de Tàrrega Ramon Muixí que evoca el Nadal i que ha escollit el Museu de l’Urgell.

El Museu dera Val d’Aran donarà protagonisme a una escena de la Nativitat de l’església de Vilac de finals del XV. El Museu de la Noguera exhibirà la Taula de l’Adoració dels Reis Mags del Mestre de Balaguer del segle XVI. El Diocesà de la Seu d’Urgell mostrarà el Retaule d’Abella de la Conca de Pere Serra del segle XVI. En la presentació va actuar el quartet Prisma, amb Xesco Grau, Marta Llona, Joan Sancho i Eduard Boleda.

tracking