SEGRE

CINE GUARDONS

Premis Gaudí amb aire lleidatà

Alabart, Rius i Cros van presentar ‘Les amigues de l’Àgata’ a Lleida.

Alabart, Rius i Cros van presentar ‘Les amigues de l’Àgata’ a Lleida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Les amigues de l’Àgata, l’òpera prima de quatre joves directores graduades el 2014 a la UPF –dos de Lleida, Alba Cros nascuda a Puigverd de Lleida i Laura Rius, els pares de la qual són dels Torms i el Soleràs–, es va convertir ahir en una de les cintes nominades a Millor Pel·lícula dels IX Premis Gaudí de la Acadèmia del Cinema Català. Competirà amb El rei borni, de Marc Crehuet, Tots els camins de Deú, dirigida per Gemma Ferraté, i La propera pell, dirigida per Isaki Lacuesta i Isa Campo, i que parteix com a favorita amb catorze nominacions. Es dóna la circumstància que Les amigues de l’Àgata va nàixer com a treball de final de carrera de les quatre directores, i un dels tutors va ser precisament Lacuesta. Una de les directores, Alba Cros, va confessar que no esperaven figurar entre els nominats, i és que per a elles ja va ser un èxit estrenar la pel·lícula a Espanya, on van estar cinc setmanes en cartellera.

De fet, van anar als cines Rambla de Lleida el juny passat. Els actors Miranda Gas i Francesc Orella van anunciar ahir les nominacions en una gala que va arrancar amb un aplaudiment a l’actor mort Santi Ibáñez.

J. A. Bayona, Isaki Lacuesta i Isa Campo, Albert Serra i Marc Crehuet s’enfrontaran per la millor direcció

En la categoria de Millor Pel·lícula en Llengua No Catalana es troben Un monstre em ve a veure de J. A. Bayona amb onze nominacions; 100 metros de Marcel Barrena amb vuit; La mort de Lluís XIV, d’Albert Serra, amb set i Callback de Carles Torra, amb dos nominacions.

Segons la presidenta de l’Acadèmia, Isona Passola, 32 produccions de les 74 inscrites aquest any han estat nominades en algunes de les 22 categories dels premis fruit de la votació de 424 acadèmics.

Aquest dimarts començarà la segona volta de votacions i la cursa definitiva pels guardons que s’entregaran el dia 29 de gener a l’Auditori del CCIB Fòrum, en què l’actor Josep Maria Pou rebrà el Gaudí d’Honor-Miquel Porter per la seua trajectòria.

Alabart, Rius i Cros van presentar ‘Les amigues de l’Àgata’ a Lleida.

Alabart, Rius i Cros van presentar ‘Les amigues de l’Àgata’ a Lleida.

tracking