SEGRE

POLÍTICA CULTURAL PRESENTACIÓ

L’associació Teatre per a Tots els Públics completa la Casa dels Artistes de Lleida

Les quinze sales i tallers de l’edifici, ocupades

Fèlix Larrosa i membres de companyies de l’associació TTP, ahir al local de la Casa dels Artistes.

Fèlix Larrosa i membres de companyies de l’associació TTP, ahir al local de la Casa dels Artistes.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La Casa dels Artistes de Lleida, un edifici al carrer Cavallers que gestiona l’Empresa Municipal d’Urbanisme, ja està a ple rendiment després de l’arribada de l’últim dels seus inquilins, l’associació de companyies professionals de Catalunya de Teatre per a Tots els Públics (TTP). L’entitat, presidida actualment pel dramaturg lleidatà Ramon Molins, ha ocupat l’últim dels quinze despatxos que quedava lliure en aquest edifici de professionals del món de l’art i la creativitat.

Els tinents d’alcalde Fèlix Larrosa (com a regidor del centre històric) i Montse Parra van visitar ahir la nova seu social de la TTP per donar la benvinguda a l’entitat i celebrar també el ple funcionament de la Casa dels Artistes, en la qual conviuen professionals de la fotografia, la ceràmica, l’arquitectura, l’escultura, el disseny gràfic, la pintura, la música i el màrqueting i la comunicació. S’hi ha sumat ara el teatre.

A la Casa dels Artistes conviuen professionals d’art, arquitectura, música, fotografia o màrqueting

Ramon Molins va recordar “la potència de la marca Lleida a Espanya en teatre familiar, amb vuit projectes professionals com La Baldufa, Xip Xap, Campi Qui Pugui o Fadunito, entre altres, que passegen els seus espectacles pel món”.

De fet, la TTP, amb quaranta companyies de tot Catalunya, té la seu social a Lleida. Larrosa va destacar el centre històric de la ciutat com un “territori creatiu” i va esmentar en aquest sentit, al costat de la Casa dels Artistes, els nous projectes de la Casa del Dibuix, les obres de la qual s’acabaran ben aviat, o la Casa de Fusta per a joves creadors, que fomentaran el dinamisme cultural en aquesta zona. Parra va recordar l’activitat de l’Aula de Teatre com a generador de companyies i va incitar la TTP a generar sinergies amb altres col·lectius artístics de la Casa dels Artistes.

tracking