SEGRE

MÚSICA CERTAMEN

El ‘nou’ Festival de Pasqua de Cervera, amb 11 produccions

Del 6 al 16 d’abril, amb Josep Maria Sauret, relleu de Xavier Puig en la direcció

El director musical i d’orquestra Josep Maria Sauret, nou responsable del Festival de Pasqua.

El director musical i d’orquestra Josep Maria Sauret, nou responsable del Festival de Pasqua.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Cervera prepara intensament la setena edició del ja consolidat Festival de Pasqua, un certamen de música clàssica dedicat als intèrprets catalans i a la música catalana. El festival se celebrarà del 6 al 16 d’abril en diferents espais de la capital de la Segarra i el públic podrà disfrutar d’11 produccions musicals diferents, algunes de les quals preparades expressament per estrenar-se a Cervera. Una de les grans novetats d’aquest any serà l’estrena també del nou director artístic, el barceloní Josep Maria Sauret –que ja es va anunciar el novembre passat–, assumint el relleu al capdavant del certamen de Xavier Puig, que va abandonar el càrrec just al finalitzar l’edició de l’any passat per desavinences amb l’ajuntament, que organitza l’esdeveniment.

En un comunicat fet públic ahir, el festival explica que “un dels segells propis que vol aportar Sauret és la vinculació del certamen amb la ciutat de Cervera”.

Arianna Savall, la Polifònica de Puig-reig i Ignasi Terraza, primers noms de la programació

En aquest sentit, en algunes de les produccions que es podran veure aquest any es barrejaran agrupacions artístiques del país amb altres de locals. Així per exemple, un dels cors catalans més rellevants, el Cor Infantil Amics de la Unió, actuarà en un concert únic i irrepetible amb els grups corals del Conservatori de Cervera.

Sauret també posarà l’accent en la recuperació del patrimoni musical, tant pel que fa a instruments com a obres catalanes. De forma paral·lela, també té per objectiu establir llaços artístics amb entitats capdavanteres en la música catalana, com l’Auditori de Barcelona, Catalunya Música, el Palau de la Música Catalana o l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida. La programació comptarà amb grans noms de l’actualitat musical catalana, que majoritàriament oferiran un programa expressament preparat per a Cervera. Així, l’Orquestra Julià Carbonell estrenarà una nova producció recuperant la Simfonia Homenatge a Beethoven, de Bernat Calvó Puig.

D’altra banda, el festival tindrà noms rellevants com la Polifònica de Puig-reig; la soprano i arpista Arianna Savall (filla del prestigiós gambista Jordi Savall), que actuarà amb el tenor i violinista Petter U. Johansen; o el pianista Ignasi Terraza, que fusionarà jazz i música tradicional catalana.

tracking