SEGRE

ART PINTURA

Restauren un oli del XVIII de Sant Francesc de Cervera

L’obra, al Centre de Restauració de Béns Mobles des del 2014

L’oli del segle XVIII de l’església de Sant Francesc de Cervera.

L’oli del segle XVIII de l’església de Sant Francesc de Cervera.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya, a Valldoreix, restaura un quadre de gran format del segle XVIII procedent de l’església de Sant Francesc de Cervera. Es tracta d’una tela de 258 x 210 cm, amb marc inclòs, amb l’escena bíblica denominada Jesús concedeix a sant Francesc la indulgència de la Porciúncula, una pintura a l’oli del barroc català, de la qual es desconeix l’autor.

La imatge representa l’aparició de Jesús i la Verge Maria a sant Francesc a l’església de la Porciúncula –a Assís, municipi italià on va començar el moviment franciscà–, que els va demanar la concessió de la indulgència plena per a tots aquells fidels que visitessin el lloc.

Primer pas de la parròquia i el bisbat per rehabilitar aquesta església de la capital de la Segarra

A causa dels problemes de despreniment de la capa pictòrica, va ser necessària una intervenció d’urgència in situ abans de traslladar l’obra, en un procés que es va iniciar el 2014. Al Centre de Restauració de la Generalitat es van portar a terme els tractaments de desinsectació, fixació de la capa pictòrica i consolidació de la tela. Aquesta es va muntar en un nou bastidor de fusta i es va seguir amb la neteja de la superfície pictòrica. Actualment, es treballa en la fase del sistema de presentació. La restauració del quadre és el primer pas de la parròquia i la diòcesi de Solsona per rehabilitar l’església de Sant Francesc de Cervera.

tracking