SEGRE

MÚSICA PROMOCIÓ

La Diputació donarà suport al festival d'Escalarre per promocionar el Pirineu

Primers contactes amb Doctor Music i el Sobirà per al certamen previst per al 2019

Una edició del Doctor Music a Escalarre.

El nou Doctor Music ja ha llogat el 60% de les finques d'Escalarre i assegura la seua celebracióRafa Ariño

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

La reedició del festival d’Escalarre, que entre el 1996 i el 1998 va acostar les primeres figures internacionals de la música a les Valls d’Àneu, pren forma i ara la Diputació ha mantingut els primers contactes amb la promotora, Doctor Music, per sumar-s’hi i aconseguir amb aquest certamen, previst per al 2019, una major promoció del Pirineu de Lleida.

El juny de l’any passat va saltar la notícia: la promotora musical Doctor Music, amb el seu màxim responsable al capdavant, el pallarès Neo Sala, començava a moure fils perquè el festival d’Escalarre, també conegut com el de la vaca, renaixés després de les tres exitoses edicions celebrades als prats de les Valls d’Àneu entre els anys 1996 i 1998. En aquests mesos, l’esdeveniment, previst per a l’estiu del 2019 i amb molta més presència, va prenent forma. Així, segons ha pogut saber SEGRE, la Diputació de Lleida ha mantingut contactes trilaterals amb la promotora i amb les autoritats del Pallars Sobirà (ajuntaments implicats i consell comarcal) i estudia afegir-se al projecte amb el clar objectiu de promocionar internacionalment el Pirineu de Lleida i la marca turística Ara Lleida. En aquest sentit, fa escassos dies, el responsable de Doctor Music, Neo Sala, va visitar Lleida per reunir-se amb el president de la Diputació, Joan Reñé, i dirigents del consell comarcal i alcaldes de la zona, per començar a treballar conjuntament en el macrofestival, que, segons va transcendir fa uns mesos, ampliarà l’espai (multiplicarà per cinc la superfície de les primeres edicions, fins a arribar a les 200 hectàrees) i bona part dels propietaris de finques ja han firmat el contracte d’arrendament.

Una prova de com d’avançades estan les negociacions, tant amb els amos dels terrenys per poder-ne disposar com amb figures de primera línia de la música internacional, és que en els pròxims dies, previsiblement abans de finalitzar el febrer, se celebrarà un esdeveniment multitudinari en una capital europea que suposarà la presentació mundial del Doctor Music Festival i en el qual es podrien avançar alguns dels noms que conformaran el cartell, un acte que, al seu torn, també servirà per promocionar el Pirineu de Lleida.

En menys d’un mes, es presentarà en una capital europea i es donaran a conèixer alguns noms

Vint-i-un anys després del primer festival de la vaca, els organitzadors estan treballant en l’edició especial del 2019, que en principi serà única, per configurar un ampli programa d’actuacions que ha de reunir estrelles clàssiques del rock i del pop, així com les noves figures del món de la música. En aquest sentit, un dels objectius és que repeteixin alguns dels noms que ja van acostar els seus temes al Pallars als anys 90. Val a recordar que el Doctor Music va permetre escoltar en directe els hits de grans com els desapareguts David Bowie o Lou Reed. Així mateix, també van anar a Escalarre alguns dels que podrien repetir. Seria el cas de l’últim premi Nobel de Literatura, Bob Dylan; la seua representant en aquesta cerimònia, Patti Smith, a més d’Iggy Pop, Sinnead O’Connor, Neneh Cherry, Alice Cooper, Deep Purple, The Corrs, Sepultura o Bad Religion, per esmentar només alguns noms de les desenes d’artistes que van passar per Escalarre.

Per trobar músics emergents i altres joves consagrats, els responsables de Doctor Music segueixen molt de prop els grans festivals i envien observadors a certàmens com el Secret Solstice, que se celebra a la capital islandesa Reykjavík; el Hideout, de Croàcia; el Mozamboogy, de Sud-àfrica; el festival de Glastonbury i el Secret Garden Party, del Regne Unit; Tomorrowland, de Bèlgica, i Burning Man, de Nevada, als Estats Units.

L’objectiu, segons va reconèixer fa uns mesos Neo Sala, és muntar un festival “trencador”, d’una durada de tres dies i tres nits, i que conservarà l’esperit de les primeres edicions, encara que adaptat als temps que corren. Perquè només cal recordar que llavors començaven a popularitzar-se els telèfons mòbils, que, per descomptat, encara no tenien càmera.

tracking