SEGRE

ESGLÉSIA CONVENI

Vallbona digitalitza 28.000 arxius històrics

Documentació del segle XV al XX

L’alcalde de Vallbona i l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol.

L’alcalde de Vallbona i l’arquebisbe de Tarragona, Jaume Pujol.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Arxiu Històric Arxidiocesà de Tarragona i l’ajuntament de Vallbona de les Monges van firmar dilluns passat un conveni de col·laboració per digitalitzar els documents del monestir de Santa Maria de Vallbona de les Monges i la parròquia de Sant Llorenç de Rocallaura. Són un total de 71 documents, majoritàriament de tipus notarial, com manuals, capítols matrimonials i testaments, datats des del segle XV al XX. Es preveu que en total siguin digitalitzades 28.350 pàgines.

Segons va explicar ahir l’alcalde de Vallbona de les Monges, Ramon Bergadà, el procés de digitalització es prolongarà uns dos anys i una vegada finalitzat la documentació es podrà consultar des de la pàgina web de l’Arxiu Històric Arxidiocesà de l’arquebisbat de Tarragona. La firma va tenir lloc al palau de l’arquebisbat, amb la presència de l’alcalde i de l’arquebisbe, Jaume Pujol, natural de Guissona.

L’any passat ja es va digitalitzar un volum similar de documents de les parròquies de Rocallaura, Vallbona de les Monges, Montesquiu i Montblanquet, en el mateix municipi.

tracking