SEGRE

POLÍTICA CULTURAL

Lleida rep 2 milions per al nou Morera que li garanteixen el finançament

Les obres a l’antiga Audiència començaran a la tardor, per obrir el museu el 2019

L’alcalde, Àngel Ros, va informar ahir de la concessió de la subvenció, amb regidors, el delegat de Cultura i el director del museu.

L’alcalde, Àngel Ros, va informar ahir de la concessió de la subvenció, amb regidors, el delegat de Cultura i el director del museu.

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

Lleida va rebre ahir gairebé dos milions d’euros de la Unió Europea per a la reconversió de l’antiga Audiència a la rambla Ferran en la seu definitiva del Museu Morera. Amb aquesta subvenció, la Paeria ha completat els 4,7 milions que costa el projecte. Les obres començaran a la tardor amb l’objectiu d’estrenar el nou museu l’any 2019.

El director del Museu Jaume Morera de Lleida, Jesús Navarro, va assegurar ahir que era un dels dies clau en els cent anys d’història de la pinacoteca municipal. I és que la Paeria va assegurar el finançament del projecte per reconvertir l’edifici de l’antiga Audiència a la rambla Ferran en la seu definitiva del que serà el Museu d’Art de Lleida. L’alcalde, Àngel Ros, va anunciar que ahir mateix la Unió Europea va comunicar la concessió d’un total de 1.968.377 euros per a aquest projecte, quantitat procedent del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder). “Amb aquests gairebé dos milions i juntament amb l’acord amb la Generalitat, la mateixa aportació municipal i la col·laboració que tramitarà en el seu moment la Diputació, el projecte –pressupostat en 4,7 milions– està finançat al 100%”, va afirmar Ros. Val a recordar que la conselleria de Cultura va firmar el desembre passat un acord pel qual destinarà un milió d’euros per al nou Morera en tres anys i els pressupostos generals de la Paeria per a aquest 2017 ja van aprovar al novembre una partida d’1,7 milions per al museu.

A més, Ros va recordar que sol·licitaran també una ajuda a l’Estat a través de l’1% Cultural, un tràmit que compta amb el suport del ministeri després de la reunió mantinguda el mes passat amb el secretari d’Estat de Cultura. Al final, fins i tot podrien sobrar diners, circumstància que l’alcalde va negar amb ironia: “No us preocupeu, els pressupostos poden estirar-se per la dreta o per l’esquerra i mai hi ha diners de més per a la cultura. Totes les subvencions seran benvingudes.”

El projecte arquitectònic executiu de la rehabilitació de l’edifici estarà enllestit el mes que ve, de manera que el ple municipal de l’abril o a tot estirar el de maig podrà aprovar-lo i publicar la licitació de les obres amb l’objectiu de començar-les a la tardor. Navarro va detallar que el gruix dels treballs s’executaran a partir de llavors i fins al 2018. Finalment, durant el 2019 s’implementarà la museografia per inaugurar l’equipament. La regidora de Cultura, Montse Parra, va recordar que el projecte ve de lluny, de l’època d’Antoni Llevot en aquesta àrea municipal, i que “aquest espai cultural trencarà un greuge històric d’un museu que ha anat fent moltes voltes en cent anys”.

La Paeria està pendent encara de l’1% Cultural de l’Estat i de l’aportació de la Diputació

Per la seua banda, el delegat de Cultura, Josep Borrell, va valorar l’acord per emprendre el projecte per a un equipament que “segur que guanyarà en valor i projecció”. Ángeles Ribes (Cs) també va mostrar la seua satisfacció per la subvenció europea i va recordar el suport del seu partit a la nova seu del Museu Morera.

Obra “estratègica” en el centenari de la pinacoteca L’alcalde, Àngel Ros, va assegurar que el projecte museístic a l’edifici de l’antiga Audiència “permetrà donar una seu definitiva a una de les primeres pinacoteques de l’Estat de pintura dels segles XIX i XX, ajudarà a dinamitzar la rambla Ferran i el seu entorn i rehabilitarà un edifici de l’època de Regions Devastades”. Ros va sentenciar que “són tres motius importants per qualificar aquesta obra d’estratègica” i va afegir que “no podia començar millor l’Any Morera”, el del centenari de la seua inauguració a l’antic Mercat de Sant Lluís, el 1917.

L’alcalde, Àngel Ros, va informar ahir de la concessió de la subvenció, amb regidors, el delegat de Cultura i el director del museu.

L’alcalde, Àngel Ros, va informar ahir de la concessió de la subvenció, amb regidors, el delegat de Cultura i el director del museu.

tracking