SEGRE

MÚSICA ENSENYAMENT

Gerard Claret inaugura demà el Conservatori dels Pirineus

Lliçó magistral del violinista a la Seu per estrenar aquest equipament

Concert dels alumnes del Conservatori dels Pirineus dissabte passat a Puigcerdà.

Concert dels alumnes del Conservatori dels Pirineus dissabte passat a Puigcerdà.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La sala La Immaculada de la Seu d’Urgell acollirà demà divendres (20.00 hores) la inauguració oficial del Conservatori de Música dels Pirineus amb una lliçó magistral a càrrec del prestigiós músic andorrà Gerard Claret. El violinista i director concertino de l’Orquestra Nacional Clàssica d’Andorra (ONCA) complementarà la seua intervenció amb la interpretació al violí de La Xacona de Bach. Claret compta amb la Creu de Sant Jordi (1998) i va ser director de l’Escola Superior de Música de Catalunya.

El Conservatori ja es va posar en marxa el curs passat, creat de forma conjunta pels ajuntaments de la Seu d’Urgell, Puigcerdà i Berga, amb una oferta educativa que inclou tots els cursos de 1r a 6è del grau professional de música per als alumnes de les tres comarques. Té com a seu principal la localitat de Berga, juntament amb les de Puigcerdà i la Seu, on aquests nous estudis s’imparteixen en els mateixos espais que allotgen les escoles municipals de música de cada una de les ciutats, evitant així que els alumnes del Pirineu hagin de desplaçar-se a conservatoris de Lleida, Cervera o Barcelona.

L’escola de música de la Seu compta aquest curs amb uns 270 alumnes mentre que el Conservatori dels Pirineus suma en total uns 60 estudiants, una dotzena dels quals segueixen aquests estudis a la capital de l’Alt Urgell.

Des que es va crear, el Conservatori dels Pirineus porta a terme durant el curs un projecte simfònic, que es concreta en un concert de música simfònica. Concretament, dissabte passat es va celebrar el d’aquest curs, al Teatre Casino Ceretà de

, on es va interpretar La Inacabada de Schubert. En aquest concert van participar més d’una setantena d’alumnes del conservatori pirinenc i de les tres escoles municipals de música, dirigits per Oleguer Aymamí. L’espectacle musical va tenir un gran èxit de públic, que va abarrotar el teatre de la capital de la Cerdanya.

La inauguració oficial del Conservatori, un projecte de “reequilibri territorial”, serà presidida pels alcaldes dels tres municipis: Albert Batalla (la Seu), Albert Piñeira (Puigcerdà) i Montse Venturós (Berga), juntament amb el secretari de Polítiques Educatives de la Generalitat, Antoni Llobet, i el director de l’equipament musical, Xavier Llobet, entre altres representants institucionals.

tracking