SEGRE

POLÍTICA CULTURAL MÚSICA

La cantant Lídia Pujol recopila en un llibre i doble CD el projecte 'Iter Luminis'

La Diputació de Lleida imprimirà el volum

La cantant Lídia Pujol i el president de la Diputació, Joan Reñé.

La cantant Lídia Pujol i el president de la Diputació, Joan Reñé.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cantautora barcelonina Lídia Pujol, establerta des de fa uns anys a la Segarra, recopilarà en un doble àlbum i un llibre CD el projecte musical i vital emprès el 2010 sota el nom d’Iter Luminis, que l’ha portat des d’aleshores a protagonitzar concerts en catedrals i espais sagrats de tota la geografia catalana, entre els quals la Seu Vella de Lleida.

Després de presentar ahir aquest projecte al president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, l’artista va confirmar que la corporació s’implicarà en el projecte amb la impressió del volum gràfic. De la mà de l’escriptora Laia de Ahumada, el llibre narrarà tot el procés viscut per Lídia Pujol des de l’inici d’aquest Iter Luminis, amb l’enregistrament del disc La cerimònia de la llum el 23 d’abril del 2010 amb un concert a Sant Llorenç de Morunys. El volum estarà il·lustrat amb fotografies de David Ruano, Raquel Calvo i Marc Javierre. Amb el llibre es podrà descarregar el disc Mariam Matrem, gravat a començaments del 2014 a l’ermita del segle XII de Sant Salvador del Coll de l’Aguda, a Torà. A més, inclourà el doble CD amb La cerimònia de la llum i Treballs i plaers d’amor, gravat l’any passat. “L’objectiu és publicar el llibre i doble CD aquesta primavera”, va comentar Pujol, a qui li agradaria presentar-los de forma oficial en un concert a la torre de Vallferosa, a la Segarra.

D’altra banda, Reñé també va rebre ahir a la Diputació la directora general de Política Lingüística de la Generalitat, Ester Franquesa, amb l’objectiu de reforçar la col·laboració i les actuacions en favor de la normalització lingüística al territori. Reñé va recordar que a les comarques de Lleida hi ha un percentatge de població estrangera que necessita aquest suport per aprendre el català.

Franquesa va destacar que “a Catalunya el percentatge de nascuts a l’estranger ha crescut fins al 17% de la població i necessitem impulsar encara més la tasca del Consorci de Normalització”.

tracking