SEGRE

CERTÀMENS FOTOGRAFIA

Homenatge als cines de tota la vida

La Mostra programa l’exposició ‘Fila 7’ del fotògraf Juan Plasencia a l’Institut d’Estudis Ilerdencs || Recorre els 43 cines de sala única d’Espanya, alguns a Lleida

Imatge d’una sessió de diumenge al cine Flotats de Tornabous.

Imatge d’una sessió de diumenge al cine Flotats de Tornabous.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Alguns tenen més de dos segles de trajectòria, encara que actualment la seua lluita diària és per no tancar a causa de la falta de rendibilitat, tant per la competència de les multisales com per la de la pirateria. Per portar a terme aquest treball documental, el fotògraf Juan Plasencia ha recorregut més de 20.000 quilòmetres per tota la geografia espanyola documentant aquests llocs de memòria i coneixent els que els regenten.

Plasencia (València, 1975) és col·laborador de l’Agencia Zoom des del 2013. Llicenciat en Comunicació Audiovisual, combina la seua tasca de fotògraf documentalista amb la coordinació del Laboratori de Comunicació (LABCOM) a la Universitat Jaume I de Castelló. Fila 7 és el seu setè treball documental de llarg recorregut.

Val a recordar que aquest any la Mostra comptarà amb alguns canvis. Entre ells, que per primera vegada es concentrarà en quatre dies i no en deu com fins ara. La secció oficial de documentals se celebrarà de forma prèvia al festival, del dilluns 27 al dijous 30 de març, al campus de Cappont de la Universitat de Lleida.

tracking