SEGRE

POLÍTICA CULTURAL RESTAURACIÓ

Bossòst salvarà unes pintures del XIV de caràcter excepcional

A l’església d’Era Purificacion, de les poques restes gòtiques originals ‘in situ’

Pintures del XIV sobre l'Epifania i Jesús al Temple, a l'església d'Era Purificacion de Bossòst.

Pintures del XIV sobre l'Epifania i Jesús al Temple, a l'església d'Era Purificacion de Bossòst.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els serveis tècnics de Patrimoni Cultural de la Generalitat han confirmat el caràcter excepcional de les pintures murals del segle XIV que llueixen a l’església d’Era Purificacion de Bossòst, a la Val d’Aran. Es tracta de dos escenes sobre l’Epifania i Jesús al Temple, que poden veure’s en un lateral a l’esquerra del presbiteri i que són de les poques restes de pintura gòtica d’aquesta època que es conserven a l’emplaçament original –i sense alteracions al llarg del temps–, ja que la gran majoria de murals del Pirineu van ser arrancats en el seu dia i en l’actualitat es conserven i exhibeixen en museus catalans i internacionals.

Per la seua banda, l’alcalde de Bossòst, Amador Marquès, va explicar ahir que “els tècnics elaboren un informe per valorar-ne la restauració ja que es troben en un avançat estat de degradació”. L’estudi s’ha emprès en paral·lel a l’informe tècnic que també es porta a terme sobre el campanar del temple, al descobrir-se al desembre unes esquerdes a l’estructura. D’altra banda, Marquès va assenyalar que “diversos sondatges realitzats pels tècnics també podrien conduir a trobar pintura original sota la capa de guix repintada que cobreix la volta del presbiteri”.

Nova directora del Museu d’Aran El Conselh Generau d’Aran va presentar ahir la historiadora de l’art Carla del Valle Lafuente (Sant Quirze del Vallès, 1989) com a nova directora del Museu dera Val d’Aran, càrrec que estava vacant des de fa uns mesos arran de la renúncia per motius personals de l’anterior responsable, Carolina Desel. Del Valle, establerta a Aran des de fa una mica més d’un any i col·laboradora des d’en fa més de cinc amb el museu i els serveis de patrimoni, es va llicenciar a la Universitat Autònoma de Barcelona i ha superat el procés públic de selecció de personal per cobrir la plaça. Anteriorment, ha treballat al Museu de Sabadell, el Nacional d’Art de Catalunya i també a la galeria Barbié de Barcelona.

Pintures del XIV sobre l’Epifania i Jesús al Temple, a l’església d’Era Purificacion de Bossòst.

Pintures del XIV sobre l’Epifania i Jesús al Temple, a l’església d’Era Purificacion de Bossòst.

tracking