SEGRE

Mor Antoni Llorens, impulsor dels cinemes Lauren al barri de Cappont de Lleida

Impulsor del complex de sales al barri de Cappont de Lleida, tancat des del juliol del 2015

Antoni Llorens

Mor Antoni Llorens, impulsor dels cinemes Lauren al barri de Cappont de Lleida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El productor, distribuïdor i exhibidor de cine i creador de Lauren Films, Antoni Llorens Olivé, de 76 anys, va morir dissabte a l’hospital de Reus. Antoni Llorens va ser un gran difusor del cine català i també del cine doblat al català. Va produir més de 15 pel·lícules, entre aquestes Mujeres al borde de un ataque de nervios, del director Pedro Almodóvar, que va aconseguir el Goya com a millor pel·lícula l’any 1988 i va ser nominada als Oscars. Va ser notable la seua tasca com a exhibidor de pel·lícules, amb un grup de sales de cine que es va estendre per diversos punts de Catalunya, entre els quals Lleida, amb un complex de sales al barri de Cappont, al costat del campus de la Universitat.

Això sí, en els últims anys la crisi i el procés de digitalització del cine van enfonsar l’empresa i el van obligar a tancar diverses sales a Blanes, Reus, Barcelona i també a Lleida, el juliol del 2015.

L’estiu passat va denunciar robatoris de material a les sales Lauren de Lleida, que encara mantenia l’esperança de reobrir al públic.

Nascut el 7 de maig del 1940 a Cambrils (Baix Camp), va crear l’empresa Lauren Films, que va distribuir, entre moltes altres cintes, les pel·lícules dirigides pel cineasta nord-americà Woody Allen. Llorens va rebre el 1997 el Premi Nacional de Cinema de Catalunya “per la seua tasca continuada en la promoció de la indústria del cine, la creació d’una xarxa de cine a Catalunya i per la difusió del cine en català i del cine doblat al català”.

A la xarxa social Twitter, la mort d’Antoni Llorens va recollir el condol de nombrosos aficionats al cine i també de coneguts directors, com Juan Antonio Bayona, que va lamentar la desaparició del productor recordant que “la seua distribuïdora va portar molts títols independents als primers llocs de taquilla”, entre els quals Cinema Paradiso. L’expresident del Parlament Ernest Benach també va tuitejar que estava “profundament trist per la mort d’Antoni Llorens, cambrilenc il·lustre i home de cine. Sempre podies aprendre coses al seu costat”.

tracking