SEGRE

cinema

Nou llargmetratges d'onze nacionalitats competiran a la secció oficial de la Mostra

El festival de cinema llatinoamericà se celebra a Lleida del 27 de març al 2 d'abril

En el marc de la Mostra hi haurà l'estrena catalana de la coproducció argentí-espanyola “Nieve negra”.

Nou llargmetratges d'onze nacionalitats competiran a la secció oficial de La Mostra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nou llargmetratges representant onze nacionalitats diferents competiran a la Secció Oficial de la 23a Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya, organitzada per la Paeria i el Centre Llatinoamericà de Lleida, que se celebrarà a la capital del Segrià del 27 de març al 2 d'abril.

La Secció Oficial de Llargmetratges està patrocinada per Movistar+, que a més lliurarà el Premi al Millor Llargmetratge

En el marc de la Mostra hi haurà l'estrena catalana de la coproducció argentí-espanyola “Nieve negra”, protagonitzada per Ricardo Darín, Leonardo Sbaraglia, l’actriu catalana Laia Costa i Federico Luppi. El film es projectarà el dijous 30 de març a la Llotja durant la inauguració

les obres de la secció oficial de llargmetratges

  • NIEVE NEGRA (Argentina-Espanya) de Martín Hodara (90’) – 2017
  • VIEJO CALAVERA (Bolívia – Qatar) de Kiro Russo (77’) – 2016
  • SANTA Y ANDRÉS (Cuba / França / Colòmbia) de Carlos Lechuga (105’) - 2016
  • MAÑANA A ESTA HORA (Colòmbia / Canadà) de Lina Rodriguez (85’) de 2016
  • LA REGIÓN SALVAJE (Mèxic) de Amat Escalante (100’) – 2016
  • LA MUJER DEL ANIMAL(Colòmbia)de Victor Gaviria (120’) – 2015
  • EL REY DEL ONCE (Argentina)de Daniel Burman (80’) - 2015
  • CLEVER (Uruguai) deFederico Borgia i Guillermo Madeiro (83’) - 2015
  • AQUÍ NO HA PASADO NADA (Xile) de Alejandro Fernández Almendras (95’) - 2016

El jurat de la secció oficial de llargmetrates: JORGE MEYER És diplomat en Direcció de Documental y Cine Científic en el Centro Sperimentale di Cinematografia di Roma. Després de més de vint anys dedicat a la publicitat per a cine i televisió realitza Lágrimas de Wayronco, un documental sobre la violència a Perú que obté una important repercussió internacional i el Premi Karma al Millor Documental a la Mostra de Cine Llatinoamericà de Catalunya. A l’actualitat alterna el seu treball com a guionista per a cine i televisió amb la poesia i la calcografia. La seva obra cinematogràfica inclou tres documentals que han estat seleccionats en nombrosos festivals internacionals: Lágrimas de Wayronco (2007), Mujer. Nosotras en Colombia (2010) y Jigéen (2011). Actualment prepara el documental Fulgor del aire, sobre l’artista plàstic Gonzalo Torné. MANUEL PÉREZ ESTREMERA (Madrid, 1944) La seva relació amb el cine i la TV es remunta als anys seixanta quan col·laborava en revistes com Film Ideal o Nuestro Cine. A TVE dirigeix el programa Fila 7 i és subdirector de Producció Externa encarregat de projectes de cine espanyol, coproduccions amb Llatinoamèrica y produccions per a TV. Més tard va dirigir Magacine a Canal+ i la seva àrea de Programes de Producció Pròpia. S’ocupa de la Càtedra de Producció de l’Escola de Cine i TV de San Antonio de los Baños (Cuba). Dirigeix dos edicions del Festival de Cine de San Sebastián i va pertànyer al seu Comitè de Direcció fins el 1997. És director de Cinematografia del Ministeri de Cultura Espanyol (ICAA) i de TVE (2005-2007). És autor de diversos llibres com Nuevo Cine Latinoamericano o Problemas del Nuevo Cine. HÉCTOR ZAMPAGLIONE (Argentina, 1942) Fotògraf. Premi Nacional de Fotografia d’Argentina i Medalla d’ Or en el Saló Venus, Polònia. Ha treballat en publicitat, cine, teatre i pintura. Reporter gràfic a Nicaragua, Guatemala, El Salvador i El Sàhara Occidental; ha publicat en prestigiosos mitjans de comunicació. Va fer una incursió en el vídeo amb Nicaragua, un año después (1991) i Nicaragua demasiadas incógnitas (1993). Publica Bajo volcanes (1992), sobre Centroamèrica, i es proposa donar imatge a l’atmosfera poètica i literària amb El París de Rayuela (2000), Lisboa, fotografiando palabras (2000)o Del alba al ocaso (2007). Diverses exposicions han mostrat la seva obra completa, fruit de viatges per Amèrica Llatina, Àfrica, Europa i Àsia. L’any 2017 inaugura a Barcelona l’exposició Latidos de Vietnam.

Web de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya

tracking