SEGRE

LITERATURA ACTIVITATS

Naix el festival de novel·la policíaca Les Borges Negres

Impulsat per l’escriptora Ramona Solé i la capital de les Garrigues

Cartell del certamen.

Cartell del certamen.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La novel·la criminal i policíaca és sens dubte un dels gèneres literaris més de moda en l’actualitat. Això ha comportat no només l’augment d’autors i de novetats a les llibreries sinó també l’aparició de festivals literaris arreu dedicats al gènere negre. Lleida es va sumar l’any passat a la moda amb la primera edició del festival El Segre de Negre, que es va celebrar al juny a l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

L’escriptora lleidatana Ramona Solé va ser una de les participants en l’esdeveniment com a autora debutant en el gènere amb la novel·la Quaderns. Establerta a les Garrigues, Solé ha impulsat ara un nou festival literari de novel·la criminal amb el suport de l’ajuntament de les Borges Blanques. Jugant amb el nom de la capital de les Garrigues, el certamen es dirà Les Borges Negres i la primera edició se celebrarà el proper 8 d’abril amb un ampli programa d’activitats (vegeu el desglossament).

La primera edició de Les Borges Negres comptarà amb cinc taules literàries i prop de trenta autors

Solé va explicar a SEGRE que “la idea va sorgir l’any passat, després de presentar la meua novel·la Quaderns a la biblioteca de les Borges. Des d’aleshores, he mantingut reunions amb la regidora de Cultura, Ariadna Salla, per organitzar aquest nou certamen i buscar la manera de programar diverses activitats al llarg d’una jornada en la qual s’ho passin bé tant els adults com els petits”. Així, per crear aquest esperit familiar, el festival arrancarà amb una cercavila de diverses colles de gegants i grallers i també una presentació d’un llibre infantil. El gruix de la programació comptarà amb cinc taules literàries amb prop d’una trentena d’autors del gènere. Un dels debats, coordinat per l’Escola d’Escriptura de Lleida, versarà sobre les diferents tècniques d’escriptura i formats literaris.

El festival culminarà amb la presentació a càrrec dels autors del llibre coral Assassins de Ponent, entre ells Rafa Melero, Montse Sanjuan, Alexandra Cuadrat, Anna Sàez i Miquel Àngel Estradé.

El 8 d’abril, amb llibres, debats i activitat lúdica? Una cercavila de gegants i grallers obrirà el festival Les Borges Negres el dia 8 d’abril. En la jornada participaran prop de trenta autors en taules literàries i debats a la biblioteca Marquès d’Olivart. Se sortejaran lots de llibres entre el públic i s’organitzarà un dinar popular de lectors i escriptors. Lluís Llort, Emili Bayo, Rafel Vallbona, Sebastià Benassar, Llorenç Capdevila i Fàtima Llambrich seran alguns dels noms propis del certamen.

Cartell del certamen.

Cartell del certamen.

tracking