SEGRE

cinema

En marxa la Mostra de Lleida amb 51 projeccions fins diumenge

L’ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà signen un conveni per a la cessió de la marca del festival

L'acte de presentació de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya

En marxa la Mostra de Lleida amb 51 projeccions fins diumengeÒscar Mirón

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La 23a edició de la Mostra de Cinema Llatinoamericà de Catalunya ja està en marxa. Des d’aquest dijous i fins diumenge oferirà la projecció de 51 produccions de 17 països. Durant l’acte de presentació aquest dilluns a la regidoria de Cultura de l’ajuntament, l’alcalde, Àngel Ros, ha reiterat la important presència internacional de la Mostra i els 23 anys de trajectòria que té al darrere.

De la seua banda, el president del Centre Llatinoamericà de Lleida, Osvaldo Francia, ha agraït l’esforç que fan cada any les parts implicades en aquest esdeveniment cinematogràfic.

La vicepresidenta de l’IEI, Rosa Pujol, ha afirmat que la Mostra es podrà veure també al territori amb la projecció de produccions en 4 municipis, com La Seu d’Urgell i Maldà.

El director de la Mostra, Juan Ferrer, ha destacat que “Lleida, cada cop més, es troba al mapa del sector audiovisual” i ha afegit que ”la Mostra d’enguany ha creat sinèrgies amb altres festivals com el de Helsinki i Chicago”.

Ferrer ha explicat que els 17 països representats són Argentina, Mèxic, Xile, Colòmbia, Uruguai, Espanya, França, Cuba, Bolívia, El Salvador, Brasil, Qatar, Lituània, Dinamarca, Canadà, Geòrgia i Índia. La programació passa per títols que han competit a grans festivals i amb importants guardons i que de la selecció de pel·lícules s’ha fet entre les 784 presentades, sobretot d’Espanya, Argentina, Brasil, Colòmbia i Mèxic.

L’acte d’aquest dilluns també ha servit perquè l’Ajuntament de Lleida i el Centre Llatinoamericà de Lleida signin un conveni de col·laboració en el qual es determina, entre altres, l’organització de la Mostra, la cessió d’espais municipals per al seu desenvolupament i la cessió de la marca de la Mostra a la Paeria.

La Mostra presenta alguns canvis respecte anteriors edicions, concentrant el contingut habitual en dues parts. Del 27 al 30 de març la Secció Oficial de Documentals pren el protagonisme. D’altra banda, les 8 pel·lícules seleccionades a la Secció Oficial Documental del festival es projecten a l’auditori del Centre de Cultures i Cooperació Transfronterera (CCCT) del campus de Cappont, un espai que acull també les masterclass i projeccions programades en Sessions Especials.

Movistar+ ha inaugurat aquestes Sessions Especials amb la projecció de “Frágil equilibrio”, guanyador del premi Goya al Millor Documental 2017, i un debat i masterclass de la mà del productor executiu del documental, David Casas.

La Mostra s’inaugura oficialment aquest dijous amb l’estrena a Catalunya de la coproducció argentí-espanyola “Nieve negra” de Martín Hodara, pel·lícula que també participa en la secció oficial de llargmetratges, patrocinada per Movistar+ i que està protagonitzada per Ricardo Darín, Leonardo Sbaraglia, l’actriu catalana Laia Costa i Federico Luppi.

Durant una setmana, la Mostra aproparà el cinema llatinoamericà a Lleida a través de 9 llargmetratges, 8 curtmetratges i 8 documentals que competiran a la Secció Oficial; 10 produccions a les Sessions Especials fora de competició (3 llargmetratges documentals, 4 curtmetratges i 3 videoclips), les Matinals Infantils adreçades als alumnes de primària de la ciutat i dues produccions a la cloenda.

Entre d'altres activitats complementàries, hi ha l'exposició “Fila 7, cinemes amb història”, un reportatge del fotògraf documentalista Juan Plasencia, representat per l’agència Zoom que reuneix els testimonis de persones que estan al capdavant dels 43 cinemes de sala única que hi ha a Espanya. L’exposició s’inaugura aquest dilluns a l’IEI.

tracking