SEGRE

El Govern aprobarà aquest divendres la baixada de l'IVA del 21 al 10 % per als espectacles

Inclou els concerts, el teatre, la dansa o els toros, però no el cinema

Un espectacle musical a la Llotja de Lleida.

El Govern aprobarà aquest divendres la baixada de l'IVA del 21 al 10 % per als espectaclesSegre

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell de Ministres aprovarà aquest divendres la baixada de l’IVA dels espectacles en directe, com els concerts, el teatre, la dansa o els toros, de l’actual 21% al 10%, segons han confirmat fonts del ministeri d’Educació, Cultura i Esport.

El president de Ciutadans (Cs), Albert Rivera, ha avançat aquest dijous en una roda de premsa al Congrés que els Pressupostos Generals de 2017 inclouen la baixada al 10 % de l’IVA cultural.

El Govern va apujar l’IVA del 10% al 21% al sector cultural el 2012 i, des d’aleshores, no han cessat les demanda del sector reclamant la seua baixada perquè, argumenten està darrere de la crisi que pateixen. La baixada és una de les propostes consensuades en l’acord d’investidura entre Ciutadans i PP.

El ministre d’educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, va avançar el mes de febrer passat al Senat que el Govern anava a "baixar l’IVA als espectacles en directe" i que el torn del cinema arribés quan es compleixi "amb el camí del dèficit", perquè hi ha "voluntat de fer-ho". "Ens hem compromès al Govern amb Ciutadans a baixar l’IVA als espectacles en directe i, com nosaltres complim les nostres promeses, ho farem", va assenyalar llavors.

tracking