SEGRE

POLÍTICA CULTURAL ART

El Govern distingirà l'Espai Guinovart d'Agramunt amb la Creu de Sant Jordi

Vila va anunciar al museu que està previst que entri en el pròxim Consell Executiu

Maria Guinovart va guiar el conseller de Cultura, Santi Vila, per les dependències de l’Espai Guinovart.

Maria Guinovart va guiar el conseller de Cultura, Santi Vila, per les dependències de l’Espai Guinovart.SEGRE TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller de Cultura, Santi Vila, va anunciar ahir que la Fundació Privada Espai Guinovart, que l’any que ve celebrarà el 25è aniversari, rebrà al maig un reconeixement pel seu “magnífic treball”. Va afegir que “institucions que pesen molt i tenen criteri, amb l’ajuntament d’Agramunt al capdavant, han sol·licitat reiteradament que la fundació rebi la Creu de Sant Jordi per la seua trajectòria. Hem de conjurar-nos perquè la seua petició acabi bé”.

L’alcalde d’Agramunt, Bernat Solé, va destacar que el reconeixement arriba després de rebre fa dos anys el Premi Nacional de Cultura per part del CoNCA i “consolida l’aposta de la Generalitat per la territorialitat de la cultura”. El primer edil va apuntar que “la programació d’aquest any i el 2018 per commemorar el desè aniversari de la mort de Josep Guinovart és espectacular, ja que ens permetrà projectar l’obra de Guinovart per tot el món i aconseguir que el món vingui a Agramunt”.

Vila va protagonitzar una visita institucional a l’Espai Guinovart perquè aquest any es commemora el desè aniversari de la mort de l’artista. Va elogiar el treball de la fundació i va destacar que “alimentar la curiositat i la creativitat dels nostres conciutadans és una missió molt important de tots aquells que estimem la cultura”.

L’alcalde va explicar que, des del consistori, van sol·licitar a Vila un impuls a la Fundació Privada Guillem Viladot. També va posar sobre la taula “el projecte reclamat de l’edifici de l’antic escorxador municipal mitjançant l’1% cultural”.

tracking