SEGRE

ENTREVISTA

Alfons Reverté: «Cervera és una gran capital musical de Catalunya»

L’Orquestra Julià Carbonell protagonitzarà el 13 d’abril el concert inaugural del Festival de Pasqua amb una peça que només s’ha interpretat quatre vegades en la història

«Cervera és una gran capital musical de Catalunya»

«Cervera és una gran capital musical de Catalunya»FESTIVAL DE PASQUA DE CERVERA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Entrevista a Alfons Reverté, director de la Orquestra Julià Carbonell. L’Orquestra Simfònica Julià Carbonell de les Terres de Lleida (OJC) –en plena celebració del quinzè aniversari– protagonitzarà el proper 13 d’abril, Dijous Sant, el concert inaugural de la setena edició del Festival de Pasqua de Cervera (paranimf de la Universitat, 21.00 h, 15 €/12 €). El director de l’OJC, Alfons Reverté, repassa els detalls del concert.

Què podrà escoltar el públic?

Serà un concert al voltant de dos autors catalans de finals del XIX i principis del XX, un d’ells molt desconegut, Bernat Calvó Puig, i un altre de vegades injustament oblidat, Enric Morera. El programa comptarà també amb Beethoven, amb la intenció de relacionar-lo amb els altres dos compositors, ja que Bernat Calvó va titular precisament l’obra que interpretarem Homenatge a Beethoven.

El musicòleg Jordi Piccorell està recuperant aquesta simfonia. La seua preparació ha estat més difícil que la d’altres composicions?

Poder recuperar una obra del nostre patrimoni sempre és un honor i a la vegada una responsabilitat, ja que s’ha d’interpretar amb la màxima qualitat. És un treball afegit que fem de molt gust.

El Concert per a violoncel i orquestra d’Enric Morera és una obra gairebé desconeguda que només s’ha interpretat en 4 ocasions. Com va sorgir la idea de portar-la al Festival de Pasqua?

El cas d’Enric Morera és paradigmàtic de molts compositors de casa. La seua obra és molt extensa i moltes de les composicions fa anys que no s’interpreten. Poder tornar a donar vida a una obra com aquesta és un deure que tenim amb nosaltres mateixos si volem realment fer progressar el nostre país a nivell cultural.

Què significa per a vostè dirigir una peça que només s’ha escoltat quatre vegades en la història?

Un repte i una gran il·lusió.

Laia Puig actuarà amb l’OJC com a violoncel·lista solista. Com ha estat treballar al costat d’ella?

Fantàstic. Poder treballar amb un músic de casa una obra també de casa al màxim nivell és un motiu de gran satisfacció.

Què significa poder actuar al Festival de Pasqua de Cervera?

Un honor. Cervera és una de les capitals musicals de Catalunya.

Concert escolar de Brodas Bros, aperitiu aquest dijous del festival El gruix del cartell del setè Festival de Pasqua de Cervera se celebrarà del 13 al 16 d’abril, però aquesta mateixa setmana ja comptarà amb dos aperitius musicals. Dijous, el Teatre de la Passió acollirà un concert escolar a càrrec de la companyia Brodas Bros (11.00 h, 8 € adults, 3 € nens). I dissabte, el paranimf de la Universitat serà l’escenari de Les noves veus corals, amb el cor infantil Amics de la Unió, de Granollers, i els cors del Conservatori de Cervera (21.00 h, 12 € adults, 6 € nens). El públic del festival –que estrena director artístic, Josep Maria Sauret– podrà disfrutar d’onze produccions en dinou cites musicals. Les actuacions es repartiran en vuit espais per la capital de la Segarra, que acolliran un total de 220 intèrprets, entre orquestres, solistes i cantaires. Entrades anticipades amb un 20 per cent de descompte, a la venda al web www.festivaldepasqua.cat.

tracking