SEGRE

PROJECTES

Los Galindos assagen el seu circ d'emocions a FiraTàrrega

Primera companyia resident dins del programa de Suport a la Creació

La companyia Los Galindos, ahir dins de la carpa que han instal·lat a Cal Trepat de Tàrrega.

La companyia Los Galindos, ahir dins de la carpa que han instal·lat a Cal Trepat de Tàrrega.SEGRE-TÀRREGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia catalana de circ Los Galindos va iniciar dilluns una residència artística a Tàrrega en el marc del programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega, on prepararà fins al proper 13 d’abril el seu nou espectacle, UduL. Marcel Escolano, membre de la companyia, va explicar ahir a SEGRE que els espectadors es trobaran amb “una troupe circense, uns acròbates que sobreviuen malgrat el pas del temps”. Segons Escolano, “el públic podrà veure circ però des d’una perspectiva més intuïtiva i suggeridora, UduL és una experiència de vida que volem encomanar o almenys crear-los fantasies, il·lusions, records, sentiments..., en definitiva, els volem moure les entranyes”.

Des de fa sis anys, Los Galindos porten a terme espectacles de circ de proximitat en una iurta, una gran botiga de forma cònica, tradicional dels nòmades de les estepes asiàtiques, en la qual caben unes noranta persones. UduL es mostrarà en aquesta carpa, un escenari de 360 graus amb tres accessos des dels quals tres actors entraran i sortiran i establiran diferents dinàmiques de joc i d’estada. Segons Escolano, “una de les màximes dels personatges d’UduL és que busquen una quotidianitat singular, una lògica suspesa”. Va recordar que Los Galindos van participar per primera vegada a FiraTàrrega el 1992 i van tornar el 1994, “la qual cosa ens va permetre obrir-nos portes al món”. La seua última actuació va ser el 2012 amb Maiurta, ja amb la carpa com a escenari. Un any abans, van inaugurar el certamen amb Entròpic, una proposta de circ de carrer de gran format.

Cal Trepat, ‘casa’ del grup Los Galindos porten a terme una residència artística a la nau 18 de Cal Trepat de Tàrrega, en el marc del programa de Suport a la Creació de FiraTàrrega, que es presentarà demà dijous a Barcelona. Marcel Escolano va assenyalar que “és la primera vegada que participem en una residència artística, és una cosa nova per a nosaltres”, però que va valorar molt positivament. A més de Los Galindos, companyies com Moveo, Kognitive o els lleidatans Íntims Produccions formaran part enguany d’aquest programa de residències artístiques a Tàrrega.

tracking