SEGRE

MÚSICA CONCERT

Veus del Festival de Pasqua

|

El Cor Infantil Amics de la Unió, de Granollers, protagonista ahir a la nit al Festival de Pasqua de Cervera.

El Cor Infantil Amics de la Unió, de Granollers, protagonista ahir a la nit al Festival de Pasqua de Cervera.XAVIER SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Després de l’aperitiu musical per al públic escolar celebrat dijous passat, Cervera va estrenar ahir els concerts de la setena edició del Festival de Pasqua amb un recital conjunt del Cor Infantil Amics de la Unió i les corals del conservatori de la capital de la Segarra, celebrat al paranimf de la Universitat davant de mig miler d’espectadors. El nou director del certamen, Josep Maria Sauret, va explicar que l’actuació “i el mateix festival” tenen com a objectiu projectar de forma conjunta el treball musical que es du a terme a Cervera i el de les entitats “capdavanteres” del país, en aquest cas, el Cor Infantil Amics de la Unió, que forma part de l’associació musical de Granollers nascuda el 1877 amb l’objectiu de potenciar el cant coral a Catalunya. Abans de l’inici del concert, l’alcalde, Ramon Royes, va expressar unes paraules de record i de condol a la família Riu, estretament vinculada al món musical de Cervera, després de la mort en un accident de Jordi Riu (vegeu més informació a la pàgina 18).

El concert, titulat Les noves veus corals, va desgranar les Cançons Nocturnes de Bernat Vivancos –que va visitar Cervera per no perdre’s aquesta actuació–, en les quals el compositor parteix de textos de diversos autors sobre la nit i l’alba. Va completar la vetllada un repertori coral català, amb obres de Josep Vilà. Les formacions corals, sota la batuta de Núria Mas i Josep Vila, van comptar amb Viviana Salisi al piano. Al matí, l’ajuntament va presentar als veïns la remodelació interior que es porta a terme a l’antiga església de Sant Domènec, en un acte que va servir també per presentar el nou director artístic del festival. Aquest va repassar la programació d’aquesta cita de la música clàssica catalana organitzada per l’ajuntament de Cervera i que s’inaugurarà de forma oficial dijous vinent amb l’actuació de l’Orquestra Simfònica Julià Carbonell. El festival, que es desenvoluparà fins al diumenge 16 d’abril, oferirà un total de dinou concerts en diversos espais emblemàtics del patrimoni arquitectònic històric local.

tracking