SEGRE

ENTREVISTA

Arianna Savall, soprano i arpista: «No copiem grups com el dels pares»

La filla de Jordi Savall, al Festival de Pasqua de Cervera amb el seu marit, el tenor noruec Petter Udlan Johansen

«No copiem grups com el dels pares»

«No copiem grups com el dels pares»FESTIVAL DE PASQUA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La soprano i arpista catalana Arianna Savall serà una de les estrelles de la pròxima edició del Festival de Pasqua de Cervera. La filla de Jordi Savall actuarà al capdavant de l’Hirundo Maris Trio, al costat del seu marit, el tenor noruec Petter U. Johansen, i el contrabaixista Miquel Àngel Cordero.

Què podrà escoltar el públic del Festival de Pasqua?

Una fusió de Bella Terra, un dels meus primers discos, un homenatge a la poesia, especialment la catalana, i de Cants del Sud i del Nord, el primer disc d’Hirundo Maris, amb músiques de Noruega, d’Anglaterra i d’Itàlia.

Alguna peça en especial?

El mariner, que m’acompanya des de fa anys. De nena, la sentia cantar a Victoria de los Ángeles en un disc que la meua mare posava molt a casa. Ens encantava. Quan d’adolescent la vaig començar a cantar i versionar, somiava que coneixeria un mariner amb qui viatjaria pel món. I un dia va aparèixer aquest charmant mariner del Nord que ara és el meu marit, Petter!

Què caracteritza Hirundo Maris?

Vaig fundar el grup amb Petter el 2009, després d’estudiar junts a Basilea música antiga, que és la nostra font principal d’inspiració. La combinem amb la tradició musical de Catalunya i de Noruega, dos països amb un cançoner increïble, antiquíssim, amb moltes melodies d’origen medieval. Però tampoc volem ser una còpia d’altres grups, especialment el dels pares, Hesperion XX, que han estat els meus mestres.

Què significa per a vostès actuar al Festival de Pasqua?

Ens fa molta il·lusió. Sé que és un moment difícil per a la cultura a Catalunya, costa molt apostar per propostes diferents, que potser no són comercials però sí d’una gran qualitat. Vivim a Suïssa i canto música catalana pel món, però, quan puc fer-ho a Catalunya, és una emoció molt diferent i em fa molt feliç.

tracking