SEGRE

PATRIMONI PRESSUPOSTOS

La Seu Vella reajusta tarifes

El Consorci del Turó ha revisat els preus d’ús dels espais del monument || Algunes taxes baixen, com el lloguer de la Canonja i de la Casa de la Volta, que passen de 1.850 a 1.250 euros

Imatge del claustre de la Seu Vella, un dels espais que poden llogar-se per celebrar diferents activitats.

Imatge del claustre de la Seu Vella, un dels espais que poden llogar-se per celebrar diferents activitats.ITMAR FABREGAT

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El Consorci del Turó de la Seu Vella reajustarà les taxes per a l’ús d’espais i activitats que es duen a terme a tot el Turó. Segons va explicar el seu director, Joan Baigol, “el principal objectiu d’aquest reajustament és equiparar el preu dels espais segons l’ús, ja que en alguns casos, hi havia una gran diferència de preus malgrat que es tracta d’espais amb un nombre similar de metres quadrats o característiques”.

El resultat és que malgrat que algunes tarifes han experimentat una lleugera pujada, la gran majoria dels canvis han servit per disminuir el preu. Un bon exemple d’això és el lloguer de l’església, de la Canonja o de la Casa de la Volta per a celebracions. Fins ara, reservar el temple costava 1.250 euros, mentre que la Canonja i la Casa de la Volta, 1.850 euros. Els responsables han considerat que la diferència era “descompensada” per la qual cosa aquest any el preu de cadascun dels tres espais serà de 1.250 euros. Per la seua part, la tarifa del claustre es mantindrà en 2.000 euros. Així mateix, en l’apartat de celebracions s’han incorporat nous espais com el jardí del claustre per 950 euros, que abans no constava. També s’hi han afegit la Capella de Jesús, que últimament no s’utilitzava per a celebracions, amb un preu de lloguer de 600 euros.

La cessió d’usos de Sant Ruf a la Paeria ha quedat ajornada mentre s’ultimen els detalls

Les tarifes s’han ajustat segons els diferents conceptes d’ús, que van de celebracions a degustacions amb més de 50 persones passant per rodatges o altres activitats. També s’han tingut en compte aspectes com si l’acte se celebra dins de l’horari d’obertura del monument o no. En el cas de les degustacions, un dels descomptes més notables és del lloguer del Castell del Rei, que passarà de 3.500 a 1.800. En canvi, en el cas del claustre, passarà de 1.800 a 2.000 euros en cas que se celebri fora de l’horari laboral per homogeneïtzar la tarifa amb les de la resta d’activitats del claustre.

El que sí que es mantindrà com fins ara és el preu de les entrades al monument: 7 euros la general per a la Seu Vella i el Castell del Rei; 5 en cas que només es desitgi visitar la Seu Vella, i 3 si només es visita el Castell del Rei.

Llum verda al projecte del Parc de les Arts a Alcalde PujolLa comissió informativa de Polítiques de la Gestió i Promoció de la Ciutat i la Sostenibilitat va donar llum verda ahir al concurs per a la redacció del projecte del Parc de les Arts. Es tracta d’un solar de 17.000 metres quadrats situat al carrer Alcalde Pujol i en el qual es desenvoluparan activitats culturals i artístiques a l’aire lliure, en un entorn on es tindran molt en compte els elements mediambientals, segons va explicar el tinent d’alcalde, Fèlix Larrosa. “Es tracta d’un concepte molt modern que de moment s’implanta en països com el Japó i el Canadà”, va assenyalar Larrosa, que inclourà, a més, equipaments privats i públics per a altres usos. També va avançar que “la inversió prevista per construir aquest parc públic és d’un milió d’euros” i va assegurar que “ja hi ha hagut contactes de promotors privats interessats en el projecte de l’àmbit sociosanitari, educatiu i esportiu, que hauran de tenir en compte els diferents usos que podrà oferir aquest gran parc i en el qual s’haurà d’incloure la construcció del nou centre cívic del barri”.

tracking