SEGRE

ARTS ESCÈNIQUES TEATRE

La Passió de Cervera tanca amb 4.000 espectadors

Ha ofert sis escenificacions entre els mesos de març i abril

Escena de Diumenge de Rams de la Passió de Cervera, que ahir va clausurar la temporada.

Escena de Diumenge de Rams de la Passió de Cervera, que ahir va clausurar la temporada.X. SANTESMASSES

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Passió de Cervera va tancar ahir la 540 temporada d’escenificacions. Segons el president del Patronat, Xavier Cañabate, la principal novetat és l’obertura a la participació d’actors de tot el territori de Catalunya. Així, aquest any s’ha presentat per primera vegada un Jesucrist, Xavier Lozano, de l’Espluga de Francolí, i també s’han introduït actors d’altres poblacions de la comarca com és el cas, entre d’altres, de la figura de sant Pere, portat a escena per l’actor de Guissona Jaume Mercadé.

Per a Cañabate, l’espectacle està veient una renovació integral. Així doncs, s’ha iniciat també la recuperació dels 26 decorats corporis que van dissenyar a la dècada dels anys seixanta els germans Salvador, un projecte que presenta una inversió de 15.000 euros, i també està previst iniciar l’any que ve la renovació total de la il·luminació de l’obra.

La Passió ha aconseguit aquest any mantenir els 4.000 espectadors de la passada edició en les seues sis representacions, que van començar el passat 19 de març. A l’última actuació van ser 500.

Com a novetats val a destacar un nou quadre de dansa, Les concubines d’Herodes. També hi ha tres quadres amb cant solista en directe en els quadres del Carrer de l’Amargor, la Casa de la Verge i el Calvari, i un quadre coral amb la peça Misericòrdia en el moment final de la crucifixió.

En l’obra participen més de 300 persones entre actors i tècnics que treballen de forma altruista. En total han estat sis escenificacions, totes en llengua catalana, els dies 19 i 26 de març i 2, 8, 14 i 22 d’abril. En el present cicle la Passió de Cervera compleix 540 anys de representació.

tracking